Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DHCP Sunucusu

https://mobil13.com.tr/author/manager
Ağ cihazlarına IP adresi

Ağ cihazlarına IP adresi ağ geçidi gibi gereksinimleri sağlayan DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine getirmesini sağlayan sisteme DHCP Sunucusu adı verilir. SHCP sunucusu bir çok işletim sisteminde bulunmaktadır.

Çalışma prensibine gelecek olursak tüm gereksinimler tamamlandıktan sonra DCHP sunucusu ağınıza dahil olan her cihaz için benzersiz bir ip adresi atanır. Bu ip adresi atamasından sonra ağınızdaki cihaz diğer cihazlarla iletişime geçer veya internete bağlanabilir. Ağınıza bağlı olan bir bir cihaz DHCP sunucusunun iletmiş olduğu mesajı aldıktan sonra DHCP sunucusu tarafından tüm ağa Broadcast yapılarak sürekli olarak iletiliyor ve bu şekilde karşılıklı istemler gerçekleştirildikten sonra cihaz bağlanmış olur.

DHCP’nin bunun dışında birçok görevi bulunmaktadır. Örnek verecek olursak DHCP sayesinde istemcileriniz bir IP adresi alabildiği gibi varsa Proxy sunucusu ayarları veya Gateway gibi bağlantı protokolleri ve uygulamalarının kullanılmasını da sağlamaktadır. Bu sayede düzgün bir ağ yönetimi sağlanabildiği gibi ağ üzerinde IP çakışması sorunları gibi birçok sorunun da üstesinden gelinmiş olacaktır. Birçok işimize yarayan DHPC hakkında bu yazımızda sizlere bilgi vermeye çalıştık. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?