Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dns nedir nasıl çalışır?

Dns nedir nasıl çalışır?

Dns nedir nasıl çalışır? Özellikle son zamanlarda çok sık duyduğumuz DNS nedir? Nasıl çalışır? konusuna sizler için bugün rehber olacağız. İşte detaylar…

DNS nedir?

DNS açılımı (Domain Name System – Alan Adı Sistemi) olarak kişilerin ve bilgisayarların iletişim kurmasını sağlayan en basit sistemdir. İnsanlar isim kullanır ve bilgisayarlar ise numara kullanırlar. DNS ise tam bu konuda listede isimlerle numaraları eşleştirmek için geliyor.

Aslında telefon rehberinizde bir arkadaşınızın numarasını yazmak mı kolay isminden aramak mı? Biraz daha beyninizde fikirler oluştu bence.

DNS nasıl çalışır?

DNS bazı adımlarla çalışmaktadır. DNS yapılarından geçmektedir.

Örnek verecek olursak eğer www.google.com bilgi aramak için buraya giriyoruz. Bu kısımda örnek mobil13 sondakika haberleri yazdık ve aradık. Karşımıza DNS haberi çıktı ve şuan bunu okuyoruz.

Bu okuduğumuz haber sayfasında resimler yazılar ve diğer tüm işlevler bir sunucuda yer almaktadır. Makinenin ip adresi örnek 185.154.12.1 olsun. Bu makinemizin ağını mobil13.com alan adımıza DNS yardımı ile bağlıyoruz ve kişiler artık bu haberi okurken rakam girmek yerine isim kullanıyor.