Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dosyaları toplu olarak nasıl yeniden adlandırabilirim?

Dahili Windows komut isteminden

Dahili Windows komut isteminden başka bir şey kullanmayan uzantıları da dahil olmak üzere dosyaların nasıl yeniden adlandırılacağını açıklıyoruz.

Dahili Windows komut isteminden başka bir şey kullanmayan uzantıları da dahil olmak üzere dosyaların nasıl yeniden adlandırılacağını açıklıyoruz.

SORU: (Dosya adı) .001 ila (dosya adı) .jpg olarak yeniden adlandırmak istediğiniz dosyalarla dolu bir klasörüm var. Tek seferde bunu her bir dosyayı manuel olarak yeniden adlandırmak zorunda kalmadan yapmanın bir yolu var mı?

Bu dosyalar kameramın hafıza kartında bir veri kurtarma işlemi çalıştırdığımda yaratıldı aslında JPEG dosyaları olduklarını görebiliyorum sadece dosya uzantıları yanlış.

Ayrıca bakınız: Silinen dosyaları kurtarmak için en iyi ipuçları

YARDIM CEVAPI Bunu Windows komut isteminden oldukça basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Başlamadan önce bir şeyler ters gidebilirse kurtarılan dosyalarınızın bir kopyasını almanızı öneririz. Bir dosyayı yeniden adlandırmak nispeten güvenli bir prosedür olsa da orijinal dosyayı değiştirmeyi gerektirir bu yüzden üzgün olmaktan daha güvenli olmak daha iyidir.

Eğer kullanıyorsanız Windows 8 yeniden adlandırmak ve ardından Dosya menüsünü seçmek ve açık komut istemine tıklayın istediğiniz dosyaları içeren klasöre dosya Explorer kullanarak taramak.

Windows’un önceki bir sürümünü kullanıyorsanız bir komut istemi açmanız ve ardından “cd” komutunu kullanarak doğru klasöre gitmeniz gerekir.

Artık dosyalarınızı yeniden adlandırmak için “ren” komutunu kullanabilirsiniz. Örneğimizde kurtarılan dosyaların tümü “.001” uzantısına sahiptir. Bunu “.jpg” olarak değiştirmek için aşağıdaki komutu girin:

“Ren * .001 * .jpg”

“*” Karakteri noktadan önceki tüm harfleri temsil eden bir joker karakterdir. Bu nedenle komut “.001” ile biten herhangi bir dosyayı “.jpg” olarak değiştirecektir.