Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Drone Uçuş İzni Nasıl Alınır?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Drone’u kaydetmeden ve uçuş

Drone’u kaydetmeden ve uçuş izniniz olmadan uçurursanız eğer cezası ciddi anlamda büyük. Bugün sizlere Drone uçuş izni nasıl ve ne şekilde alınır? Drone kaydetme aşamaları hakkında detaylı bilgi vereceğiz. İşte detaylar…

Drone Nedir?

Drone veya Dron yada İHA olarak karşımıza çıkan ancak TDK’nın Uçangöz olarak tanımlamış olduğu uzaktan kumanda ve yazılıma sahip olan bir insansız hava aracıdır. Hava çekimlerini çok basit bir şekilde gerçekleştiren ve etkileyici videolar çekmenize yarayan uçangöz veya drone olarak tanımlanabilir.

Drone uçurmadan önce izinsiz yada kayıtsız Dronelar için 6868 TL uçuş izni almadan yapılan uçuşlara ise 11.447 TL para cezası verilmektedir.

Drone Kaydı Nasıl Yapılır Uçuş İzni Nasıl Alınır?

Drone’lar Türkiye veya yurt dışından alabilirsiniz. Drone kaydetme işleminden sonra sisteme kayıtlı olmanız ve SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden) onay almanız şart. Uçuş izni aldıktan sonra İHA0 ve İHA1 sınıfı İHA’lar için yasaklı ve meskun mahal gibi bölgeler dışında kalan yerler için izin alma zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Drone Uçuş İzni Alma Aşamaları:

Drone satın aldık diyelim. Şimdi işlemlere geçelim:

İlk önce sisteme kayıt olun. İHA ağırlığınız 500gr dan fazla ise kayıt olmanız şart. SHGM kayıt oluşturma sayfası üzerinden gerekli bilgileri girip kayıt olun.

Şimdi ise Pilot kaydı yapacaksınız. 500 gr üzerinde İHA kullanacak herkes bu sisteme kayıt olmalı. İHA pilot kayıt başvuru sayfasında lisans tipi İHA0 hobi gibi vesikalık yüklemeniz gerekmekte. Başvuru onaylandıktan sonra yetkilerim sayfasını görebilirsiniz. İHA0 (500gr ile 4 kg arası) için 12 saat İHA1 (4 kg ile 25 kg arası) için de 36 saat eğitim verildiğini belirtelim. Eğitim vermeye yetkili kuruşların listesine sayfasından ulaşabiliyorsunuz.

Drone satın aldıktan hemen sonra 500 gr geçiyorsa eğer 3 gün içerisinde İHA kaydetmeniz şart. Satın alınan İHA kaydı sayfasında arama kutusuna direk almış olduğunuz Drone çıkacaktır.

İHA kullanmak isterseniz eğer Dron rengi ve açıklamasını giriyorsunuz. Farklı açıdan fotoğraflarını çekiyorsunuz. Daha sonra pilot seçimi yapıyorsunuz. Bu adımlardan sonra SHGM onayına düşmekte. Drone onaylandıktan sonra mail alıyorsunuz QR kod indirme adımına geçin ve QR kodunu Drone’a yapıştırın. Drone artık uçabilir.

İHA‘larım sayfasından ise Uçuş izni talep edebilirsiniz.