Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dual Kamera Nedir, Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Dual Kamera Nedir Nasıl

Dual Kamera Nedir Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar? Bugün sizlere dual kamera nedir ve ne işe yarar bunlardan bahsedeceğiz. İşte detaylar…

Bundan bir kaç yıl önce adını bile hiç duymadığımız dual kamera yani çift kamera 2016 yılında ilk defa karşımıza çıktı. Birçok amiral gemi modelleri hızlı bir şekilde akıllı telefon modellerine çift kamera dual kamera teknolojisini adapte ederek 2017 yılında piyasaya hızlı bir şekilde sundu.

LG G5 ve Huawei P9 model kameralı telefonlarda çift kamera ilk olarak karşımıza çıktı. Şimdiye kadar iPhone 7 Plus ile beraber çift kamera teknolojisini Apple kullandı. Daha sonra ise diğer markalarda dual kameraya geçiş yapmaya başladı.

Dual kamera nasıl çalışıyor?

Dual kamera çalışma mantığı nedir? Aslında her kamera farklı işlevlerde çalışıyor. Bir kamera RGB sensörü ile donatılıyor ve diğer kamera siyah beyaz görüntüleri ele alıyor. Ancak bu lensler ayrı olarak değil beraber çalışma sergiliyor. RGB sensör ile siyah beyaz sensörün bir arada olması ise farklı hassaslık oranlarını yakalamak ve bunları tek bir fotoğraf ile birleştirmek oluyor.

Dual kamera teknolojisi neden çıktı?

Bir telefonda 2 kamera olması demek o telefona bir engel çıkarmaz. Aslında birden fazla kamera olması daha hızlı odaklama anlamına geliyor. Akıllı cihazların küçük cihazlar olduğunu ele alacağımız zaman kaliteli enstantaneler çekebilmek adına lenslerin büyük olması önemlidir. Bunun yerine ise sensörler yardıma koşuyor.

Dual kamera teknolojisi ile daha kaliteli çekimler yapmak mümkün. Bu bakımdan dual kameralı telefonlar tek renkli sensörün sağlamış olduğu detayları ve görüntü netliklerini siyah beyaz sensörlerle birleştirince ortaya daha zengin ve detaylı görüntüler çıkıyor.