Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dual SIM Cep Telefonlarının Avantaj ve Dezavantajları

Dual SIM Cep Telefonlarının

Dual SIM Cep Telefonlarının Avantaj ve Dezavantajlarını Anlamak kesinlikle bir satın alıp almayacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır. İki ayrı cep telefonunuz varsa bunları yönetmeyi zor bulabilirsiniz. Her iki SIM için bir cep telefonu kullanmak elbette daha iyi bir seçimdir. Bununla birlikte bunun hakkında bilmek dezavantajları da vardır.

Dual SIM (Çift Sim) Kullanmanın Avantajları

İkili SIM tesisli bir telefonun en büyük avantajlarından biri uygun maliyettir. Farklı cep telefonu servis sağlayıcılarının farklı arama ücretleri vardır. Telefonunuzda bu teknolojiyle iki farklı SIM kart kullanabilir ve iki ayrı servis sağlayıcısının en iyi ücretlerini kullanabilirsiniz. Bunu yapmanın daha iyi bir yolu yok.

Eğer bir iş adamıysanız o zaman kesinlikle sadece bir telefon numarası kullanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur. Ticari ve kişisel kullanım için en az iki farklı numaraya ihtiyacınız vardır. Farklı SIM kartlar için iki mobil set kullanmak çok zor olabilir. Dual SIM tesisinin işleri daha basitleştirmenize yardımcı olduğu yer burasıdır.

Çift SIM Cep depolama kadar bir geri olarak bir SIM kartı kullanmak için izin verir. SIM kartlar depolar için bir miktar alanla birlikte gelir. İki karta sahip olmak telefon numaralarını bir tanede saklamanızı ve önemli dosyalarınızı yedek olarak başka bir tanede saklamanızı sağlar. Oradaki verilere ihtiyacınız olursa SIM’i her zaman başka bir telefonda kullanabilirsiniz.

Bazı uzak yerler sınırlı mobil bağlantıya sahiptir. Bu yerlere giderken mutlaka işle ve sevdiklerinizle bağlantıda kalmak için bir yol bulmanız gerekir. Çift SIM teknolojisine sahip bir telefona sahip olmak o bölgede aktif olan sağlayıcıların bir SIM kartını satın almanıza izin verir. Bu sizi ulaşılabilir tutacak.

Dual SIM (Çift Sim) Kullanmanın Dezavantajları

Çift SIM Mobil’in de birkaç dezavantajı vardır. Eğer böyle bir telefonu kullanmak istiyorsanız 3 dezavantajları da bilmek zorundasınız. Bunun en büyük dezavantajlarından biri pil ömrüdür. İki SIM karta sahip olmak daha fazla pil gücü yakmak anlamına gelir. Bu yüzden bu cep telefonlarının neredeyse düzenli olarak şarj edilmesi gerekiyor.

İki SIM’li cep telefonu kullanıcılarının çoğu ağ sorunları ile karşı karşıya kaldıklarından şikayet etmektedir. Çift SIM kullanılması şebekeyle ilgili sorunlara neden olabilir. Çoğu durumda en az bir SIM’in şebekeye bağlanmakta sorun yaşadığı fark edildi.

İkili SIM özelliğine sahip bazı akıllı telefonların özellikleri söz konusu olduğunda sakıncası vardır. Birçoğunda 3G bağlantısı veya diğer kablosuz bağlantı seçenekleri yoktur. İkili SIM’li telefonların bazılarında multimedya ile ilgili sorun fark edildi. Ancak hepsi böyle değildir. Nokia dual sim cep telefonlarından bazıları aslında size tam bir akıllı telefon deneyimi sunuyor.