Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekran kartı fanı nasıl temizlenir 2020

Selamlar bugün sizlere ekran

Selamlar bugün sizlere ekran kartı fan temizliği hakkında detaylı bir bilgi aktarmaya çalışacağız. İşte detaylar…

Bilgisayarın görüntü vermesini sağlayan Ana kart üzerinde yer alan grafik kartlarının önemi çok büyüktür. Monitöre görüntü gelmesini sağlayan bu kartlar donanımın bir parçasıdır. Bilgisayarın performansı ile doğrudan etki sunan bileşenin soğutma fanı ile aşırı ısınmalardan korunmuş olursunuz.

Bilgisayar temizliği gibi ekran kartının fan temizliği de önemlidir. Bunun için fanların ilk düşmanı tozdur diyebiliriz. Tozları temizlemediğimiz halde ısınma artacaktır. Bizlerde size bugün bilgi vereceğiz.

EKRAN KARTINDA TEMİZLİĞİ

Bilgisayar kasasında soğutma amaçlı bazı fanlar yer alıyor. Soğuk havayı çektiğinde tozlarında beraberinde geldiğini söyleyebiliriz. Bunun için en fazla kullanılan tekniklerden birisi kasa kapandıktan sonra delikleri ince bayan çorabı kullanarak filtrelemek olacaktır.

Bu bakımdan kasa içerisinde tozların birikmesine engel olacaksınız. Bu yöntem ise oldukça etkilidir. Diğer yöntemlere bakalım.

Eğer bilgisayardan fazla anlamıyorsanız bilgisayarı tamamen kapatın ve elektriği kesin. Ardından kapa kapaklarını açın ve yumurta sürme fırçası veya benzer bir fırça ile ekran kartının üzerinde yer alan tozları güzelce temizleyin.

Bir diğer yol ise elektrikli süpürge veya fön kurutma makinesi ile tozları çekmek veya dışarıya atmaktır. Katı tozlar ise diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Fanın ortasında dönen yere ise bir damla yağ damlatabilir veya pamuk ile sürebilirsiniz.