Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En İyi Wi-Fi Ayarını Nasıl Oluşturabilirim?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere en

Bu yazımızda sizlere en iyi Wi-Fi ayarını nasıl oluşturacağınız konusunda yardımcı olacağız. İlk olarak Wi-Fi parazitlerine neden olan üç nedenden bahsedelim. Ortak kanal etkileşim nedeni sonucu parazit oluşabilir. Cihazların sırayla iletişimde olduğu ağlarda tek tek sıralarını beklemesi biraz zaman alabilir. Bu durumda da cihaz daha da uzun süre bekleyebilir. Wi-Fi yönlendiricisine veri iletmek için diğer cihazların bağlantısını kısa süreliğine bekletebilirsiniz.

İkinci sebep ise bitişik kanal girişimi. Wi-Fi’de kanal seçimi gibi durumlar önem taşımaktadır. Kanalla bu tarz girişimlerde ağınız için uygun olan Wi-Fi kanalını seçerek kesebilir ya da uzak tutabilirsiniz. Son olarak kablosudan kaynaklı parazit oluşabilir. Wi-Fi yönlendiricilerinin ek olarak müdahale edebileceği birçok elektronik cihaz bulunmaktadır. Bunlar; Bluetooth güvenlik kameraları akıllı telefonbilgisayar gibi verileri kablosuz olarak iletmek için kullanılır. Bu tarz durumlara müdahale ettiğiniz zaman parazit oluşabilir.


En iyi Wi-Fi ayarını oluşturmak için de doğru Wi-Fi kanal seçiminde bulunmanız gerekiyor. en popüler kanal ise 16 ve 11 kanalları çünkü iki kanal birbirine çakışmaz. Tabi bu durum 2.4 GHz frekansında geçerlidir. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.