Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enerji Tasarrufunda Gözden Kaçan Detaylar

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Teknoloji sadece normal bir

Teknoloji sadece normal bir günün işleyişi yönünden dahi oldukça önemli bir role sahiptir. Modern yüzyılda en ufak işlemler için dahi teknolojinin sunduğu imkanlara başvuruluyor ki hem işlemler hem de eğlence yönünden teknoloji insan yaşamının önemli parçalarından birisi haline geldi.

Teknolojik cihazlar kablolar ve terimler modern yüzyıl insanlarının yaşamlarında çok sık karşılaştıkları ve duydukları olgular arasında yer alıyor. Modern yüzyılda yapılan araştırmalar herkesin en az bir akıllı cihaza sahip olduğunu gösterirken teknolojinin yaşam içerisindeki kullanım yoğunluğunun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Ancak teknoloji ile bu kadar iç içe bir yaşam sürülürken teknolojiyi kullananların ne kadar bilinçli olduğu söz konusu oluyor. Özellikle bekleme modu prizde takılı kalan şarj cihazları ve daha pek çoğu elektriğin nasıl çöpe atıldığının en somut göstergelerindendir.

Küresel ısınma gibi sorunlar yaşayan modern çağın dünyasında bu gibi ufak hatalar hem elektriğin çöpe atılmasına hem de tasarruftan çok uzak bir yaşam şekline yol açıyor. Bu durumda modern yüzyılda artık enerji tasarrufu konusunda insanların daha fazla bilinçli hale gelmesini zorunlu kılıyor. Bunun temel nedeni ise enerji kaynaklarının insanlar tarafından nasıl korunması gerektiğinin ve onlar için var olan öneminin gerekliliği kavrandı. Ancak ne kadar bilinçli olunursa olunsun hep daha fazlasını yapabilme potansiyelinin bulunduğu tartışılmaz bir gerçektir. Bu çoğu zaman tembellik veya umursamazlık ile gün yüzüne çıkıyor. Enerji Tasarrufunda Gözden Kaçan Detaylar şu şekilde sıralayalım.

Bekleme modundan uzaklaşılmalı

Televizyonları uydu alıcılarını ve hatta bilgisayarları bekleme modunda bırakmak kullanıcıların farkında olmamalarına karşın enerji tüketimine neden oluyor. Bu sebeple de cihazların kumanda üzerinde yer alan kapatma düğmesi ile kapatmanın ardından fişten de çekilmesi kişiye önemli bir tasarruf gerçekleştirebilme şansı sağlayacaktır.

Kullanılan ampullere dikkat edilmeli

Günümüz modern çağında artık geleneksel ampullerin kullanımı oldukça azaldı. Ancak bu ampul modellerinin yerine kullanılan enerji tasarruflu ampullerinde yavaş yavaş geride bırakılmasında önemli bir fayda bulunuyor. Son yıllarda LED ampuller hem geleneksel ampullerden %85’e kadar ulaşabilen oranlarda daha az enerji tüketimi gerçekleştiriyor. Ayrıca şok daha kaliteli ve verimli bir aydınlatma sağlıyor.

Bunların dışında konsollar tamamen kapatılmalı Soundbar kullanmak veya kullanmamak ekran koruyucuların modası geçti gibi ufak detaylar önemli tasarrufların elde edilebilmesine yardımcı oluyor.