Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESET Uyardı! Bu Kredi Uygulamalarını Telefonunuzdan Hemen Silin!

Kötü amaçlı yazılımlar yüzünden

Kötü amaçlı yazılımlar yüzünden zarar görmek istemiyorsanız uygulama mağazalarından uygulama indirirken dikkatli olun. Google Play AppStore gibi uygulama indirme mağazalarından dahi olsa uygulama indirmeden önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. Paranızın habersizce cebinizden gitmesini istemiyorsanız haberimizi okumaya devam edin.

17 Kötü Amaçlı Kredi Uygulaması Google Play’dan Kaldırıldı

Slovak yazılım şirketi olan ESET’in hazırladığı raporda çarpıcı detaylar var. Raporda aldatıcı android kredi uygulamalarının sayısında hızlı artış yaşandığı ortaya koyuluyor. Son olarak da Google’ın; 17 adet zararlı kredi uygulamasını Play Store’den kaldırdığı ortaya çıktı. Bu uygulamalar kaldırılmadan önce toplamda 12 milyon kez indirilmiş. ‘SpyLoan‘ da denilen kötü niyetli aldatıcı kredi uygulamaları konusunda dikkatli olmakda fayda var.

ESET’in yayınladığı raporda; “Bu hizmetler çekici görünümlerine rağmen aslında aldatıcı açıklamalarla desteklenen yüksek faizli krediler sunarak kullanıcıları dolandırmak kurbanlarının kişisel ve mali bilgilerini toplayarak onlara şantaj yapmak ve sonunda paralarını almak için tasarlandı.” ifadesine yer verilmiş.

SpyLoan Uygulamalarının Çalışma Mantığı

Kötü niyetli sahte kredi uygulamaları anlamına gelen SpyLoan uygulamaları hakkında çok fazla dikkatli olmanız gerekiyor. Bu uygulamalar kendilerini resmî olarak gösterip çeşitli fonlara hızlı ve kolay erişim vaat ediyorlar. Bu şekilde kurbanlarının kişsel mali bilgilerini toplayarak yüksek faizli ödemelere kaydolmaları gibi çeşitli sömürme mekanizmalarını işletiyorlar. Hatta tehdite varan yöntemler dahi kullanıyorlar.

Bu Kötü Amaçlı SpyLoan Kredi Uygulamalarını Hemen Silin!

Yukarıda bahsettiğimiz ve (eğer cihazınızda yüklüyse) acil silmeniz tavsiye edilen 17 kötü amaçlı kredi uygulamaları şu şekilde;

  1. Amor Cash
  2. GuayabaCash
  3. FlashLoan
  4. AA Kredit
  5. Préstamos De Crédito-YumiCash
  6. Instantáneo Préstamo
  7. EasyCredit
  8. Finupp Lending
  9. Rápido Crédito
  10. CrediBus
  11. PréstamosCrédito
  12. Cashwow
  13. Go Crédito
  14. 4S Cash
  15. Cartera grande
  16. EasyCash
  17. TrueNaira.

Madurlarını Asya Latin Amerika ve Afrika’dan seçen bu uygulamar acilen telefonlardan ve varsa diğer cihazlardan acilen silinmeli diye aktarıyor ESET.