Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Facebook Dolandırıcılığına Karşı Dikkat Etmeniz Gerekenler!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Facebook kullanıcı sayısı çok

Facebook kullanıcı sayısı çok fazla olan en büyük sosyal medya hesaplarından bir tanesidir. Facebook kullanıcı sayısının fazla olmasından faydalanan insanları dolandırmaya çalışan kişiler vardır. Bu tarz kötü niyetli insanların hazırlamış oldukları tuzaklara sizi çekmelerini engellemek için kullanmış oldukları yöntemler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Bu yöntemlerden ilki reklam yoluyla dolandırıcılıktır. Facebook üzerinden yapılan reklamlar denetlenmediği için pek çok hırsız bu yönteme başvurabiliyor. Gerçek olamayacak kadar iyi fırsatlar sunan reklamlar genellikle dolandırıcılar tarafından Facebook’a sürülüyor. Bu yüzden gördüğünüz her reklama inanmamanız ve dikkatlice incelemeniz gerekiyor. Reklam yoluyla dolandırıcılığı şaşırtıcı haber başlıkları takip ediyor. Dolandırıcılar insanları kendi tuzaklarına çekmek için ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı haber başlıkları yayınlıyor. Bunun nedeni sizleri tamamen yalan üzerine kurulmuş bir sayfaya aktarmaktır. Facebook üzerinde şaşırtıcı bir haber gördüğünüz zaman Google’dan habere bakıp doğruluğunu teyit ederseniz dolandırıcıların avına düşmemiş olursunuz.


Dolandırıcıların başvurduğu bir diğer yöntem ise insanlara dış görünüşleriyle vurmasıdır. Bu konuda sıklıkla iki yola başvururlar. Bunlardan birincisi müstehcen görüntünüzün Facebook’ta dolandığını iddia ederek sizin kötü bir bağlantıya tıklamanıza neden olurlar. İkincisinde ise gönderilerinizde bulunan etkileşimlere dair daha çok bilgi sahibi olacağınızı öne sürerler. Yöntemler farklıdır ama amaçlar aynıdır. Dolandırıcılar tüm bu yöntemlerle sizi tuzağa düşürmek ister. Siz de gelen her bildirime dikkat edin ve dolandırıcıların tuzağına düşmeyin.