Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FPS Arttırma Yolları Nelerdir?

Bu yazımızda sizlere FPS

Bu yazımızda sizlere FPS nedir ve FPS arttırma yolları konusunda bilgi vereceğiz. FPS arttırma problemi daha çok bilgisayar oyunları ile ilgilenen kişilerin sevmediği bir yöntemdir. Ani FPS düşmesi bu kişiler için önemli bir sorun haline geldi. FPS kelimesinin açılışı ise “Frames-per-second” Türkçe karşılığı ile saniye başına düşen kare sayısıdır. FPS grafik kartınızın her saniyede kaç kere oluşturabileceğinizi ya da monitörünüzün bir saniyede kaç kere gösterebildiğini belirten değerdir.

İlki grafik kartınızın işlem gücüne diğer ise monitörün yenilenme hızı ile alakalıdır. FPS sorunu sadece bilgisayar oyunları oynayan kişilerin karşılaştığı bir sorun değildir. Eğer profösyenel bir şekilde fotoğraf ya da video çekiyorsanız FPS düşmesi sizin için de sorun olabilir. Çekimlerde FPS saniyede kaç tane kare ya da görüntü çekildiği anlamını taşır. FPS sayımı ile genellikle 30 FPS ile 60 FPS arasında ise doğal bir çekim elde etmiş olursunuz.

Oyunlarda FPS ya da kare hızını bilmek belirli bir oyunda grafik kartının performans değerlendirmesine yardımcı olur. Eğer oyunda ciddi bir gecikme oluyorsa FPS verilerini oyunun grafik ayarlarını değiştirmek için kullanabilirsiniz. İsteğe göre iyi bir oyun için FPS arttırabilirsiniz. FPS ölçme programı kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. FPS test için aşağıda program önerisinde bulunduk. Aşağıda yer alan programlar sayesinde FPS arttırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

1-Steam

2-NVIDIA GeForce Experience

3-Overwolf

4-PlayClaw

5-Fraps