Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galaxy S10’unuzdaki Parmak İzini Silme

Samsung Galaxy S10 2019’un

Samsung Galaxy S10 2019’un ilk çeyreğinde neredeyse bir yıl önce çıktı. Bazı Samsung kullanıcıları hala bazı özellikleri ile mücadele ediyor. S10 hakkında en sık sorulan sorulardan biri parmak izinizi nasıl sileceğinizdir.

Parmak izi ekranı teknolojinin kilidini açıyor tam olarak yeni değil ancak Samsung bunu büyük ölçüde geliştirdi. Ultrasonik parmak izi okuyucusu sayesinde dört farklı parmak izine sahip bir Samsung S10’un kilidini açabilirsiniz.

Bazıları dördün çok fazla olduğunu savunurken diğerleri çok az olduğunu söylüyor. Her iki durumda da konuyla ilgili ayrıntılı bir kılavuz için okumaya devam edin.

S10 PARMAK İZİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ

Bu özellik sadece kulağa hoş gelmiyor; Telefonunuzun kilidini hızlı bir şekilde açmanıza izin verdiği için de uygundur. S10’un normal ve artı sürümleri bu gelişmiş parmak izi tarayıcısına sahipken lite sürümü eski Samsung parmak izi sensörlerini kullanıyor.

Çok kullanışlı ve kullanımı kolaydır. Sadece ekranınızın kilidini açmakla kalmaz aynı zamanda yerden tasarruf etmek için içeriye yerleştirir. Samsung bu teknolojiyi ilk kullanan kişi değil ancak pratiklik açısından rekabeti yenmiş gibi görünüyor.

Bunun tek dezavantajı ekran korumasıdır. Hemen hemen her plastik ekran korumasını kullanabilirsiniz ancak cam biraz daha karmaşıktır. Samsung tarafından yetkilendirilmiş resmi koruyucu camı kullanmanız gerekir. Diğer üreticilerin cam ekran koruması çalışmaz. Parmak izi sensörünü bloke eder ve işe yaramaz hale getirir.

 

S10 ÜZERİNDEKİ PARMAK İZLERİNİ SİLME

Son olarak parmak izlerini S10’dan kaldırma hakkında konuşalım. Aşağıdaki adımları izlerseniz bu basit bir yelkendir:

S10’unuzu açın ve Ana ekrandan uygulamalar menüsünü açın (aşağı kaydırın).
Ayarlar uygulamasını seçin.
Ardından Biyometri ve Güvenlik seçeneğini belirleyin.
Parmak İzleri sekmesini bulun ve seçin.
Erişim için şifrenizi PIN’inizi girin veya deseninizi çizin.
Doğru şifreyi sağladıktan sonra Parmak İzlerine erişebilirsiniz. Silmek istediğiniz parmak izini seçin. Bir seferde birden fazla seçim yapabilirsiniz.
Son olarak ekranınızın sağ üst köşesindeki Kaldır’ı seçin.
Uyarıyı okuyun ve parmak izini silmek istediğinizi onaylamak için Kaldır düğmesine tekrar dokunun.
Çok zor değildi değil mi? S10’unuzdaki yetkili parmak izlerini istediğiniz zaman ekleyerek veya çıkararak değiştirebilirsiniz.

ESKİ SAMSUNG TELEFONLARDA PARMAK İZLERİ SİLME

Daha önce de belirtildiği gibi Samsung parmak izi taramasını içeren ilk üretici değil. Ayrıca S10 bu heyecan verici fütüristik özelliği alan ilk Samsung cep telefonu değil.

Diğer Samsung telefonları da var ve hepsi aynı şekilde açılıyor. Eğer merak ediyorsanız şanslısınız demektir. Eski Samsung cep telefonlarında kayıtlı parmak izlerini nasıl kaldırabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

Ana ekrandan aşağı kaydırın ve Ayarlar’ı seçin.
Ardından Ekranı Kilitle ve Güvenlik seçeneğini belirleyin.
Ardından Parmak İzi Tarayıcısını veya Parmak İzini seçin.
Şimdi Düzenle’yi seçin.
Kaldırmak istediğiniz parmak izlerini seçin ve ekranın sağ üst köşesindeki Kaldır’ı seçin. Parmak izlerini de yeniden adlandırabilirsiniz.
İsterseniz daha fazla parmak izi eklemek için aynı menüyü kullanabilirsiniz. Parmak izi tarayıcının etkili olması için uyumlu ekran korumasına ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Yerel Samsung satıcınızla veya mobil operatörünüzle konuşun ve Samsung telefon ekranınız için doğru montaj filmini veya temperli cam korumasını edinin.

TÜM PARMAK İZLERİNİ YOK ET

Bu başlık bir suç romanından veya TV şovundan çıkmış gibi görünebilir. Ancak parmak izlerini yok etmeniz gerekmez. Bununla birlikte yalnızca güvendiğiniz kişilerin telefonunuza erişmesine izin vermelisiniz. S10 zarif özelliklere sahiptir ve gelişmiş parmak izi tarayıcısı en iyilerinden biridir.

Garantili güvenlik ve aynı zamanda erişim kolaylığı sunar. Birkaç saniye içinde telefonunuzun kilidini açabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu özelliği de çok havalı buluyor musunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.