Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GG Ne Demek? Oyunlarda GG WP Ne Anlama Geliyor?

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Online oyunların vazgeçilmez birkaç

Online oyunların vazgeçilmez birkaç kelime kalıbı bulunmaktadır. GG ve WP de bunlardan bazılarıdır. Özellikle çevrimiçi oyunlara ilgi duyan oyuncular çoğunlukla GG kelimesini duymaktadır. Oyuncuların kendi arasında kullanılan bu kelime Türkçe’de “İyi oyun” anlamına gelmektedir. GG kavramı İngilizce’de ise “Good Game” anlamındadır. Türkçeye çevrildiğinde ise güzel oyun veya iyi oyun anlamına gelmektedir.

Yine online oyunlarda sıkça kullanılan bir kelime ise WP olacaktır. Türkçe “İyi oyundu – iyi oynadın” anlamını taşıyan “Well played” kelimesinden türemiştir. Oyuncular genellikle bu kelimeleri oyun bitiminde arka arkaya “GG WP” şeklinde kullanmaktadırlar. Rakiplere saygılı bir şekilde söylenecek en iyi kelimeler diyebiliriz.

Oyunda GG WP ne demek? Neden kullanılır?

Birçok kişinin internet yardımıyla aynı anda aynı oyunu oynamasının artması üzerine bu tür İngilizce kısaltmalar da gittikçe popülerleşti. Çevrimiçi oyunlarda sıkça kullanılan kelimeler arasında yer alan bu tür kelimeler oyuncular arasında tatlı atışmalar yaşanmasına da neden oluyor diyebiliriz.

Çevrimiçi oyunların “Chat” kısmına yazılan GG oyunun iyi geçtiğini ve bunu rakibine de söyleme anlamı taşımaktadır. GG kelimesinin nasıl türediği veya ilk kimin kullandığı net olarak bilinmiyor. Oyuncuların saygı çerçevesinde arasındaki konuşmalara yansıyan GG kullanımı oyun sonlarına da heyecan katmıştır.

Oyun dünyasının gelişmesi ile birlikte daha da sık kullanılan GG’nin bir de zıt anlamlısı BG bulunuyor. BG ise “Bad Game” yani “Kötü oyun” anlamına gelmektedir. Pek çok oyuncu tercih etmese de bazı oyuncular BG seçeneğini de kullanmakta. Anlattıklarımızla sizlere GG nasıl kullanılır? GG ne anlama geliyor gibi soruların da yanıtını vermiş olduk. Sizler de çevrimiçi oyunlarda GG WP veya BG kavramlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Instagram GG ne demek?

Instagram GG ne demek ne anlama geliyor? GG kavramı pek çok alanda rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Instagram da bu kullanılan alanların başında geliyor diyebiliriz. Günümüzde sıkça kullanılan uygulamada fotoğraf ve video paylaşımları yapılmaktadır.

Paylaşılan görsel veya videoların altına “GG – Good Game” yazmak çeşitli anlamlara gelebiliyor. En çok kullanılan anlamı “Güzel iyi fotoğraf” olacaktır. Uzun uzadıya fotoğrafın videonun veya ortamın güzelliğinden bahsetmek yerin bu şekilde GG yazılarak da aynı anlam verilmiş oluyor.

GG EZ WP Nedir? - Oyuncu Sözlüğü #6 (Kampanyalı)

Whatsapp’ta GG ne demek?

Whatsapp GG ne demek ne anlama geliyor? Kısaltmaların etkin olarak kullanıldığı bir diğer uygulama ise Whatsapp. Dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasında “GG” pek çok anlam taşıyabiliyor. Karşınızdaki kişi ile konuşmanıza bakılarak GG ne anlama geliyor ne demek? sorularını sormanız gayet doğal.

Whatsapp görüşmeniz sırasında karşınızdaki kişinin GG demesi görüşme seyrine de bakılarak “İyi iş güzel iş temiz iş” anlamına gelmektedir.

Sosyal medya platformlarının yoğun bir şekilde kullanılması oyuncuların da bu platformlar içerisinde olması bazı kısaltmaların sıkça kullanılmasına da neden olmaktadır. Bugün bu kapsamda kullanılan GG WP nedir ne demek ne anlama geliyor? sorularının cevaplarını beraber incelemiş olduk.