Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Asistan Çalışmıyor Çözümü!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu haberin fotoğrafı yok

Asistan’ı tekrar çalışır duruma getirmek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir. Çoğu durumda bunlardan biri sorununuzu çözmeye yetecektir.

TELEFONUNUZU YENİDEN BAŞLATIN

Basit bir yöntem olan telefonu yeniden başlatmak bazen bu tür sorunlara karşı çözüm olabiliyor. Açma/kapama düğmesine basılı tutarak çıkan seçeneklerden yenide başlat’a basınız.

ASİSTANIN ETKİN OLUP CİHAZIN DESTEKLEDİĞİNDEN EMİN OLUN

Öncelikle telefonunuzun asistanı destekleyip desteklemediğine bakın.
En az 1 GB belleğe sahip Android 5.0+
En az 15 GB belleğe sahip Android 6.0+
Google uygulaması 6.13 veya üstü
Google Play hizmetleri
En az 720p ekran çözünürlüğü
Her şey kontrol ediliyorsa ancak Google Asistan telefonunuzda hala çalışmıyorsa yapılacak bir sonraki şey hizmetin açık olduğundan emin olmaktır.

SES MODELİNİ YENİDEN EĞİTİN

Tek yapmanız gereken ses modelini yeniden eğitmek olduğu için bunu düzeltmek kolaydır. Telefonunuzda Google uygulamasını açın ekranın altındaki “Daha Fazla” seçeneğini seçin ve ardından “Ayarlar” a dokunun. Sonraki adım “Ses” seçeneğine dokunup “Ses Eşleştirme” yi ve ardından “Ses modelini yeniden eğit” i seçmektir. Büyük ihtimalle bu işlemden sonra sorun çözülecektir. Ardından “Kabul ediyorum” seçeneğine dokunun ve ses modelini yeniden eğitmek için ekrandaki talimatları izleyin.

DİĞER OLASI ÇÖZÜMLER

Mikrofonu ve internet bağlantınızı kontrol edin. Asistanı kullanabilmek için çevrimiçi olmak gerekir. Diğer sesli asistanları devre dışı bırakın. Ve uygulamanın güncel olduğundan emin olun.
Bu düzeltmelerden biri Google Asistan’da yaşadığınız sorunu çözmelidir ancak çözülmezse sorunun sizin değil Google’ın tarafında olma ihtimali vardır.