Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Chrome Okuma Modunu Etkinleştirme!

Google Chrome okuma oranını

Google Chrome okuma oranını geliştirmek için okuma modunu devreye soktu. Ancak kullanıcıların bu moda erişim sağlayabilmesi için arama kısmına bazı kodlar girmesi gerekiyor. Bu özellik sayesinde dikkat dağıtmadan uzun süre okuma gerçekleştirebiliyorsunuz. Okuyucu mod aynı zamanda reklamları kaldırarak dikkat dağıtmayı önlüyor. Araya giren reklamları kaldırarak daha temiz bir görüntüyü sizlere sunuyor.

Okuyucu modunda başka alternatiflere de ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durum için farklı uzantılar yer almaktadır. Fakat tarayıcıda sorun yaşamak istemeyenler için gizli modu kesinlikle tavsiye ediyoruz. Bu durumu gerçekleştirmek için de yeni bir uygulama ya da sürüme ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz.

Tarayıcınızın Chrome 75 ve üst sürümünde olması yeterli olacaktır. Okuma modu için direk bir buton yer almamaktadır. Chrome okuma modunu aktif etmek için basit adımlar uygulamanız gerekmektedir. Eğer sizde Chrome okuma modunu aktif hale getirmek istiyorsanız ilk olarak Google Chrome tarayıcınızı açın ve daha sonra ‘Flag’ modunu etkinleştirin.

Flag modunu etkinleştirmek için ise adres çubuğuna “chrome://flags/#enable-reader-mode” yazın ve karşınıza çıkan alanda ‘Etkinleştir’ seçeneğine basın. Ardından tarayıcınızı yeniden başlatın. Bu adımları sayesinde okuyucu modunu etkinleştirmiş olursunuz. Bir makale açtığınız zaman sağ kısımda yer alan simgeye tıklayarak okuyucu modunu aktif hale getirmiş olursunuz. Okuyucu modu sayesinde daha da dikkatli okuma gerçekleştirmiş olursunuz. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.