Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Mesajlar Güncellemeleri Artık Sinir Bozucu! Tam Ekran Bildirimler Kullanıcıları Çileden Çıkardı

Google Mesajlarda güncelleme bildirimleri artık tam ekranı kaplıyor ve kapatmak zorlaşıyor. Bu yeni sistem kullanıcıları çileden çıkarıyor. Detaylar için okuyun!

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Google Mesajlarda güncelleme bildirimleri

Android uygulamalarınızı güncel tutmak önemlidir. Güncellemeler yalnızca yeni özellikler getirmekle kalmaz, aynı zamanda bazen sizi ve cihazınızı güvende tutmak için yeni güvenlik protokolleri de içerir. Ancak, Google artık güncellemeleri çok ciddiye alacak gibi görünüyor – o kadar ciddiye alıyor ki, bu sadece büyük bir sıkıntı olabilir.

Örneğin Google Mesajlar güncellemelerini ele alalım. Uzun bir süredir Mesajlar için bir güncelleme yapıldığında, uygulamayı açtığınızda bununla ilgili bir bildirim alıyordunuz. Bildirim ekranın yaklaşık yarısını kaplıyor ve kolayca kapatılabiliyordu. Bir kez kapattığınızda, başka bir güncelleme olana kadar bu konuda bir daha bildirim almazdınız.

Ancak bugün yeni bir sistem görüyoruz. Mesajlarda, bu makalenin üst kısmındaki resimde de görebileceğiniz gibi, güncelleme tüm ekranı kaplıyor. Ayrıca, yeni sürümü indirmeden güncelleme istemini kapatırsanız, uygulamayı bir sonraki açışınızda güncellemeyle ilgili aynı tam sayfa bildirimi görürsünüz. Bu, siz güncelleme yapana kadar (veya uygulama arka planda otomatik güncelleme yapana kadar) sonsuza kadar tekrarlanacaktır.

Bunun ne kadar sinir bozucu olduğunu görmek için aşağıdaki videoya bir göz atın:

Google aslında bunun eninde sonunda gerçekleşeceği konusunda bizi uyarmıştı. Ocak ayında Android Developers Blog’da bu değişiklik hakkında bir yazı yayınlanmıştı. Ancak, bu değişikliği ilk kez iş başında görüyoruz ve bu… çok fazla.

Kabul etmek gerekir ki, uygulamalarınızı güncel tutmak önemlidir ve bu yeni sistem kullanıcılara bunu anlatmaya yardımcı olacaktır. Ancak kullanıcıyı bu konuda rahatsız etmenin en iyi strateji olduğundan emin değiliz.