Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Stadia nedir? Özellikler neler?

Google’ın çevrimiçi oyun sistemi

Google’ın çevrimiçi oyun sistemi olarak uzun bir süredir bazı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Google çevrimiçi oyun servisi stadia’yı uzun zaman önce tanıtmıştı. Peki nedir bu Google Stadia gelin beraber bakalım….

Tüm dünyada en büyük arama motoru olarak bilinen Google’ın çok uzun zamandır çevrimiçi oyun hizmetleri konusunda bazı çalışmalara ayak bastığını biliyoruz. Google Game Developer Conference sırasında çevrimiçi oyun servisi Stadia’yı tanıtmıştı. Google’un bu tanıtımından sonra kafalarda nedir bu stadia sorusu başladı.

GOOGLE STADİA NEDİR?

Google Stadia Google’ın bizlere sunmuş olduğu çevrimiçi oyun servisi olarak ifade edilebilir. Şimdiye kadar Project Steam adında düşündüğümüz Game Developer Confrerence sırasında ise Google Stadia adında karşımıza çıkmıştı.

GOOGLE STADİA’NIN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Google’ın online oyun servisi olarak gelen Stadia ile beraber telefon ve bilgisayar gibi cihazlarda uzak sunucu üzerinden destek sunan oyunlar oynanılabilecek. Bu bakımdan ekran kartı ve işlemci gibi donanımlara ihtiyaç duyulmadan oyun oynayabileceksiniz.

Artık geç açılan oyunlar yok. Oyun oynamak için çok güçlü donanımlara gerek yok. Netflix gibi sistemlerde alışık olduğumuz gibi artık oyunlarda da kaldığımız yerden devam edebileceğiz. Örnek telefonla oynadınız ve yarım kaldı daha sonra bilgisayarda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yada tam tersi cihazlarda… Multiplayer sayısı çok fazla olacak.

100’DEN FAZLA FİRMA KOLLARINI SIVADI!

Stadia için şuan 100’den fazla oyun firması oyun geliştirdiği açıklandı. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak?