Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Türkiye’de Radar Uyarısı Özelliğini Aktif Hale Getirdi: Selektörle Radar Uyarıları Tarihe Karışıyor

Google, Türkiye’de radar uyarısını aktif etti. Bu sayede selektörle radar uyarısı tarihe karışmış olacak. Detaylar haberimizde…

Google, Türkiye'de radar uyarısını

Google Haritalar, 2019’dan bu yana yurt dışında kullanılmakta olan radar uyarısı özelliğini artık Türkiye’de de kullanıma sundu. Bu özellik, sürücülerin yolda karşılaştıkları kazaları, yol çalışmalarını, kapalı şeritleri, istop etmiş araçları, yol üzerindeki nesneleri ve radar noktalarını diğer kullanıcılarla paylaşmalarına olanak tanıyor. Uygulamayı kullanan diğer sürücüler bu bilgilere erişerek rotalarını değiştirebiliyor. Hızlarını ayarlayarak daha dikkatli araç kullanabiliyor.

Google Haritalar’ın yeni trafik bildirimleri özelliği, sürücüler için yol güvenliğini artırma ve trafik akışını iyileştirme potansiyeli taşıyor. Kullanıcıların harita üzerinde bildirim eklemelerini sağlıyor. Kullanıcılar, “+” simgesine dokunarak bildirim ekleme seçeneğini kullanabiliyor. Yanlış bir bildirim eklerlerse, geri sayım süresi bitmeden “Geri al” butonuna basarak işlemi iptal edebiliyor.

Türkiye’de radar noktalarının bildirilmesi 2019’dan bu yana mevcut olsa da, radar uyarısı, yeni bir güncellemeyle ülke genelinde erişilebilir hale geldi. Önceden radar noktalarının bildirilmesine cezai işlem uygulanıyordu. Şimdi ise bu özellik, sürücüler arasında bilgi paylaşımını kolaylaştırarak daha güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi