Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IMEI Numarasından Telefon Bulma İşlemi

Bu yazımızda IMEI numarasından

Bu yazımızda IMEI numarasından telefonu nasıl bulacağınızdan bahsedeceğiz. IMEI numarası aslında telefonunuzun kimlik belgesi olarak adlandırılabilir. GSMA tarafından belirlenen 15 basamaklı özel koddur. Benzeri olmayan bu kod sayesinde telefon aramasında bulunabilir telefonu alabilir ya da mesaj gönderebilirsiniz. IMEI numarası sayesinde aradığınız cihaz otomatik olarak izlenir.

Polislerin de sık olarak tercih ettiği bu yöntem sayesinde IMEI numaralarına göre kara listede yer alan veri tabanlarının sahip olduğu numaraları öğrenerek tespit içinde olabilirler. Telefonun çalınması ardından IMEI numarası sayesinde yer tespiti yapılabilir.

Bir cihaz satın alıyorsanız ilk olarak IMEI numarasını almanızı tavsiye ederiz. İlerleyen zamanlarda cihazınızın çalınması ya da kaybolması sonucu IMEI numarası sayesinde cihazınızın bulunduğu alanı tespit edebilirsiniz. Bu yazımızda ise IMEI numarası ile telefonu nasıl bulacağınızdan bahsedeceğiz.

IMEI numarasını almak için tuşlar alanını açıp *#06# tuşlarını çevirerek IMEI numarasını görebilirsiniz. Ayrıca cihazınızın ayarlar alanında yer alan hakkında seçeneği sayesinde IMEI numarasını öğrenebilirsiniz.

IMEI numarasını çalıştırmak için de Play Store uygulamasına ‘IMEI Tracker’ yazın ve aratın daha sonra App Store uygulamasından AntiThef App & IMEI Tracker All Phone Location uygulamasını bulun. Cihazınızın 4.4 ya da daha yüksek sürümler için çalıştığına emin olun. Emin olduktan sonra bu uygulamaları cihaza yükleyin.

Bu uygulamayı cihazını kaybettiğiniz zaman IMEI numarasını girip daha sonra Track tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Küçük bir pencere ile cihazınızın konum bilgilerini görebilirsiniz.