Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Canlı Yayın Nasıl Kaydedilir?

İnsanlar yaşadıkları anları ölümsüzleştirmek

İnsanlar yaşadıkları anları ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekerek albümlerinde saklıyorlar. Eski yıllarda yoğunlukla kullanılan fotoğraf makinelerinin yerini dijital olanları aldı ve kalitesi yüksek görseller elde edilir oldu. Zaman içerisinde telefonların da gelişmesiyle kameralar entegre edilip istenilen görüntüler çekiliyordu. Ancak akıllı telefonlar çıkana dek istenen düzeyde piksellerde ne fotoğraf ne de video çekilemiyordu. Cihazlar daha hızlı ve fonksiyonel işlemcilerle performans konusunda seviye atlarken lensleriyle de görüntü yakalama kalitelerini arttırdılar. Özellikle bazı firmalar kullanıcıların bu isteğini göz önünde tutarak ihtiyaçları karşılayacak şekilde performansı sağlayıp fazlaca tasarımın ve kameranın üstüne düşüyor. Hal böyle olunca yoğun uygulamalar yazılımlar kullanmayanlar da o cihazları tercih ediyor. Geçmiş yıllara nazaran sosyal medyadaki kişisel profillerin zenginleşmesi paylaşımların çoğalması Instagram gibi bir medya platformunu doğurdu. En büyük 3. sosyal ağ ünvanını taşıyan uygulama sayesinde takipleştiğiniz kişilerle paylaşımlar yapabiliyorsunuz. Facebook’un çatısı altına girdikten sonra da gelişim ivmesi yukarıya doğru çıkarken yenilikler ardı ardına yayınlandı. En son birkaç aydır sunulan canlı yayın imkanı gündemimizdeydi. Ancak diğer platformların da bu imkanı sağlaması ve Instagram’da sonradan izleme kaydetme seçeneklerinin bulunmamasından dolayı pek ilgi görmemişti. Geliştiriciler durumu analiz ederek Instagram’daki canlı yayınları kaydetme şansı verdiler. Peki bunlar nasıl kaydedilir?

Periscope ile birlikte çok yaygınlaşan canlı yayın yapma modası sosyal medyadaki fenomenlerin de katılımıyla uzun süredir ilgiyle karşılandı. Facebook da harekata geçerek neredeyse tüm yazılımlarına canlı yayını entegre etmeye başladı. Keza edinemediği diğer adreslerin de özelliklerini kanatları altındaki uygulamalara yüklemeye devam ediyor. Yeni özellik ile birlikte Instagram canlı yayını telefonlara kaydedilebilecek kişiler kendi profillerinde paylaşabilecekler.

instagram-canli-yayin-kaydetme

Instagram Canlı Yayınlarını Kaydetmek

Yeni sürümde kullanıma açılan kayıt imkanından faydalanmak için son sürümü edinmiş olmanız gerekiyor. Akıllı telefonunuzun sanal marketinden güncel versiyonu indirip kurunuz. Daha sonrasında seçeneklerden izlediğiniz veya izlemek istediğiniz canlı yayını kaydedip yayın bittikten sonra kendi hesabınızdan paylaşabilirsiniz.

Şirketin Snapchat ve Periscope başta olmak üzere rekabet içerisinde bulunduğu her uygulamanın neredeyse bir kopyasını oluşturması ile teknoloji dünyasında tepki görmesi olağan hale geldi. Her geçen gün yeni özelliğin tanıtılması kitleyi elinde tutmayı ve genişletmeyi amaçlarken ister istemez soğutma durumunu da yaşatıyor. Facebook’ta da yine çok zaman önce canlı yayın yapılabiliyordu. Hatta birkaç hafta önce sevgilisinden ayrılan iki gencin Facebook’tan canlı şekilde intihar ettiği görülmüştü. Bunun üzerine vatandaşların sözü edilen yayınlarla karşılaştığı taktirde yetkililere haber vermesi büyük önem taşıyor. Şuan için Instagram’da böylesine vahim olaylar yaşanmazken canlı yayınların kaydedilip sonradan izlenmesi de sadece eğlence için değil diğer birçok sorunun çözülebilmesi adına yanıt verecek.

Android mobil işletim sisteminin yüklü olduğu telefonlar Google Play Store üzerinden iOS‘u kullanan iPhone ve diğer cihazlar da App Store’dan Instagram son sürümü için indirme işlemini gerçekleştirebilirler.