Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Gelmiyor

Instagram direkt mesaj bildirimi

Instagram direkt mesaj bildirimi gelmiyor şeklinde pek çok soru mevcut. Son günlerde anlaşılan o ki Instagram uygulamasını kullanmayan kişi kalmadı. Facebook’un Instagram’ı satın almasının ardından Facebook kullanıcılarını Instagram’a da yönlendirmesi sayesinde artık Facebook hesabı olan hemen hemen herkesin Instagram hesabı da var.

Instagram uygulamasında da tıpkı diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi direkt mesaj özelliği var. Yani uygulama içinde diğer tüm Instagram kullanıcıları ile mesajlaşmak mümkün. Uygulamayı kullanarak size mesaj atan bir kullanıcı olduğunda size bir bildirim geliyor. Mesajlaşma sırasında size yeni bir mesaj geldiğinde de aynı şekilde telefonunuzun ekranında bildirim görünüyor. Ancak bu bildirimlerin tümünü isterseniz ayarlayabilir yani kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Gelmiyor İse Sorun Nasıl Çözülür?

Instagram direkt mesaj bildirimi gelmiyor ise sorun kolayca çözülebilir. Bu sorunu çözmek için hem Instagram uygulamasının kendi ayarlarına hem de telefonunuzun uygulamalar kısmındaki ayarlara bakmanız gerekir.

Instagram direkt mesaj bildirimi gelmiyor şeklinde belirtilen sorun herkes için rahatsız edicidir. Özellikle de mesajlaşma sırasında size mesaj gönderen bir kullanıcının mesajını telefonunuza bildirim gelmediği için görmemeniz ve bu nedenle okuyamamanız mesajı cevaplamamanıza neden olur. Size mesaj geldiğinin farkına vardığınızda çok geç olabilir. Bu da hem sizin için hem de size mesaj gönderen kullanıcı için çok rahatsız edicidir.

Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Gelmiyor Sorununun Çözümü

Instagram direkt mesaj bildirimi gelmiyor sorununu çözmek için şu adımları uygulayın:

  • Instagram uygulamasına girin ve profil sayfanıza gidin.
  • Burada sağ üstte alt alta üç nokta şeklinde yer alan Ayarlar kısmına gidin.

 

  • Ayarlar kısmına gelince aşağıdaki ayarları da görmek için sayfayı aşağı kaydırın.

  • Burada Anında İlet Bildirimlerini göreceksiniz. Ona tıklayın.

  • Şimdi telefonunuza Instagram uygulamasından hangi durumlarda bildirim geleceğini ayarlayabilirsiniz. Üstelik bildirimlerin gelmesini sadece takip ettiğiniz kişilerden ya da herkesten gelecek şekilde ayarlamanız da mümkün.

Instagram uygulamasından şu şekilde bildirim almışsınızdır: “Facebook arkadaşın Instagram’da ilk hikâyesini paylaştı!” ya da “Instagram arkadaşın şu anda canlı yayında!” İşte bu ve benzeri bildirimler almamak için gerekli ayarlamayı Anında İlet Bildirimleri kısmından yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz diğer ayarlamalar arasında beğenmeler yorumlar yorumların beğenilmesi gelen takipçi istekleri sizin takip isteğinizi kabul eden takipçiler Instagram direkt mesaj istekleri etiketlendiğiniz fotoğraflar etiketlendiğiniz fotoğrafı beğenenler gibi ayarlar var.

Instagram Direkt Mesaj Bildirimi Ses ve Titreşim Ayarları

Instagram direkt mesaj bildirimi ses ve titreşim ayarlarını da kendinize göre özelleştirmeniz mümkün. Bunun için şu adımları uygulayın:

  • Telefonunuzun Ayarlar kısmına gidin ve uygulamalar kısmına girin.

  • Burada Instagram uygulamasını bulun ve Bildirimler seçeneğine tıklayın.

  • Gelen sayfada Instagram bildirimi geldiğinde ses ya da titreşim olup olmamasını ayarlayabilirsiniz. Üstelik Instagram’dan gelen bildirimin kilit ekranı bildirimi şeklinde gelmesini ve bildirim ışığı yanmasını da ayarlamanız mümkün.