Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Hikaye Boyutu

https://mobil13.com.tr/author/manager
Son zamanlarda karşımıza çıkan

Son zamanlarda karşımıza çıkan sorulardan biri de instagram hikaye boyutunun ölçüleri. Instagramın en sevilen özelliği hikayeler bölümünde fotoğrafınızı kırpmadan paylaşmanız için hikaye boyutunun instagrama uygun olması gerekmektedir.

Fotoğraflar dikey konumda paylaşıldığı için hikayeler bölümüne yükleyeceğimiz fotoğrafında dikey olması gerekmektedir. Instagram hikaye boyutu 16:9 boy/en oranına sahip olmalıdır. Son yıllarda çıkan akıllı telefonlar çerçevesiz ekran tasarımlarından dolayı 18:9 boy/en oranına sahiptir. Yani daha uzun bir yapıdadırlar. Bu durum video içinde geçerlidir.

Hikaye çözünürlükleri ise  fotoğrafta 1080×1920 piksel oranı ve katları kullanılabilir. Eğer instagram hikayelerde kullanmak için bir resim hazırlayacaksanız kullanabileceğiniz resim ölçüsü 1080×1920 piksel ve katları olabilir. Ama yatay bir fotoğraf paylaşmak isterseniz  paylaştığınız zaman kırpmanız gerekecek ve fotoğraf iyi gözükmeyecektir.

Eğer yatay konumda çektiğiniz veya farklı boyuttaki bir fotoğrafı instagram hikayede paylaşırsanız fotoğrafın ekrana tam oturması için fotoğraf yakınlaştırılacaktır. Ancak çift parmak hareketiyle fotoğrafı küçültürseniz fotoğraf orijinal halini alacak ancak ekranın altında ve üstünde boşluklar kalacaktır.