Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram’da Hesap Doğrulama İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Popüler sosyal medya uygulaması

Popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’da bazı kullanıcıların mavi tik olarak bilinen rozetlerini profillerinde görmüşsünüzdür.avi Tik dediğimiz bu rozetler o hesapların gerçekten o kişiye ait olduğunu gösterir. Bu yazımızda da hesap doğrulama konusunda bilgi vereceğiz. Instagram uygulamasında tanınmış hesaplar markalar vb. hesapların sahte olmadığını göstermek için mavi tik rozeti hesaplara ekleniyor.

Bir kişi ya da marka için sahte veya hayran hesapları şeklinde açılan hesapların hangisinin gerçek ya da hangisinin sahte olduğunu ayırt edemeyebiliriz. Bu tarz durumlarda da devreye hesap doğrulama işlemi girmektedir. Genelde ünlülerin hesapları ve ünlülülerin hesaplarını takip eden birçok hesaplar yer almaktadır. Bu hesaplar arasından hangisinin gerçek ya da sahte olduğunu basit bir yöntemle anlayabilirsiniz.

Instagram doğrulanmış hesapları aktif olarak izlemediğini ancak hesabın kuralları ihlal etmeye başlamasıyla bu durumu iptal edilebileceğini de aynı zamanda belirtiyor. Instagram uygulamasında Ayarlar kısmından doğrulama talebi üzerine profilde mavi tik yer alıyor ve mavi tik sayesinde o hesabın gerçek olduğunu anlayabiliyorsunuz. Instagram uygulamasını açtıktan sonra Ayarlar kısmına girin. Daha sonra Hesap sekmesi altında Doğrulama Talebi seçeneği yer alıyor. Açılan başvuru ekranında Ad Soyad bilgisini yazdıktan sonra kimliğinizin fotoğrafını atmanız gerekiyor.

Bu bilgileri ekledikten sonra da Gönder butonuna basarak başvurunuzun değerlendirilmesini bekleyin. Eğer doğrulama talebi sayfasını bulamıyorsanız güncellemeyi almadığınız anlamına gelmektedir. Güncelleme yaptıktan sonra bu işlemleri tekrar deneyebilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra eğer olumsuz sonuç alırsanız 30 gün içerisinde şansınızı tekrar deneyebilirsiniz. Ayrıca hesabınız gerçek bir kişi ya da kuruma ait olmalıdır. Hesabınızın doğrulanması için herkese açık olması profil fotoğrafı ve en az 1 tane yüklenmiş fotoğrafın bulunması gerekiyor. Instagram dışında bir platformda profil oluşturarak bu sayfalarda Instagram profilinize bağlantı verebilirsiniz.