Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram’da ip adresi bulma işlemi 2019

Instagram’da kişilerin ip adresi

Instagram’da kişilerin ip adresi belli olur mu? Platformda ip adresi bulmak mümkün mü? Bu soru çok fazla sorulmakta olup net bir bilgi şuan için hiçbir yerde yok. Bu bakımdan sizlere net bilgiyi mobil13 olarak aktarmaya çalışalım…

Instagram‘a sizlerinde bildiği gibi bilgisayar tablet ve mobil cihazlar ile giriş yapabiliyoruz. Internete girmek için elbette ya Wi-fi ağına bağlı olmamız yada veri paketimizin olması gerekmektedir.

Insternete girdiğimiz ise herkese farklı bir ip adresi atanır. Örnek 88.164. xx. xx gibi bir numara gelmektedir. Bu numaralar ile bir nevi kimlikler atanmış olur. Siz bu adreslerden nereye ne zaman hangi saat girmişseniz panellerde yer alır. Bu ip adresi ise 2 yıl kadar her sitede saklanır ve illegal işler ile yasaklı işler yaptığınızda savcılık site sahiplerinden ip adresini istemekte ve site sahipleri mecburiyetten vermektedir.

Instagram ip adresi bulma

Instagram ise Amerika konumlu olduğu için direk sizin ip adresinizi veremiyor. Bunun için Adli yazışmaların takip edilmesi ve bir süre sonra platformun ip adresinizi vermesi mümkün oluyor. Bunun dışında yani siz veya ben veya bir başkası direk instagramda ip adresini bulamaz.

Ek olarak telefon ile yer tespiti de instagram da mümkün değildir.