Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

”İnternet bağlantısı yok lütfen tekrar deneyin” Hatası Nedir?

İnternetiniz bağlantı hatası mı

İnternetiniz bağlantı hatası mı veriyor? Google Crome de internet bağlantısı yok yazısıyla mı karşılaşıyorsunuz ? Şimdi sizlere bu konun çözümlerinden bahsedeceğim.

Google Crome ya da diğer tarayıcılarda ”internet bağlantısı yok” hatasıyla karşılaşabilirsiniz bu tür hatalar bağlantı problemlerinden kaynaklıdır. Hatayla karşılaştığınız da sorun gider butonunu görürsünüz sorun gider butonuna basıp sorun gidermeyi deneyebilirsiniz ama pek bi işe yaramamaktadır. Bu bağlantı sorunun birçok nedeni olabilir. Sizlere en çok karşılaşılan sıkıntıları ve çözümlerini anlatacağım.

1- Modeminizi kontrol edin açık olduğundan emin olun. Kablolu bağlantılarda ”Ethernet” kablonuzun takılı olup olmadığına ve sağlam mı ona bakın. Eğer farklı bir kablo ile bağlantı yapma şansınız var ise yapın.

2- Modeminizin ışıklarını kontrol edin. Dsl ışığınız yanmıyorsa modem ile cihazınızın arasındaki bağlantı düzgün yapılmamış ya da arızalı olabilir. Splitter dediğimiz aygıtı yani cihaz ile internet hattını birbirinden ayıran küçük kutu şeklindeki aygıt var ise bu aygıt bozulmuş olabilir. İsterseniz bu aygıtı çıkartın ve internet kablosunu direk cihazınıza bağlayın. İnternet ve ADSL ışıklarını kontrol edin. Eğer yanmıyorsa modem kurulurken kullanıcı bilgilerinizi  (adınız ve şifreniz) doğru girmemiş olabilirsiniz. Bu sebplerden dolayı internet olamayabilir. Y ada evinize gelir gelmez internet bağlatıp hemen modemi açtıysanız internet aktifleşmemiş olabilir.

3- Dns adresini değiştirin ve öyle bağlantı kurun. Öncelikle 8.8.8.8 – 8.8.4.4 adresini yazın ve bağlantı kontrolü yapın sorun devam ederse  ipconfig /flushdns komutunu yazıp bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar deneyin.

4- Başlat kısmına tıklayın Internet Explorer’ı gidin. Araçlar düğmesine ve sonra internet seçeneklerini tıklayın. Bağlantılar sekmesine gelin ve yerel ağ ayarlarını seçin. Proxy sunucu kısmındaki tik işaretini kaldırın ve tekrar deneyin.

Bunlar haricinde ethernet kartı modem kablo ve yazılım kaynaklı birden çok sebep olabilir. Biz size en çok karşılaşılan sorunları ve çözümleri aktardık.