Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnternet İhbar Başvurusu Yapma İşlemi

Bu yazımızda internet ihbar

Bu yazımızda internet ihbar başvurusunu nasıl yapacağınız konusunda bilgi vereceğiz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kurulan İhbar Web internet dünyasında her türlü suç ile mücadele etmek için kurulmuştur. 5651 sayılı yasanın 8. maddesinde bulunan uyuşturucu ya da uyarıcı madde intihare yönlendirme çocukların cinsel istismarı kumar oynanması müstehcenlik Atatürk aleyhine işlenen suçlar sağlık için her türlü tehlikeli madde temini fuhuş suçlarından birini site üzerinden ihbar edebilirsiniz.

İhbar Web üzerinden bir ihbar başvurusunu gerçekleştirmek için İhbar Web sitesine giriş yapın. Bu alanda yer alan 5651 sayılı yasanın 8. maddesinde bulunan suçlardan birini seçebilirler. “Diğer” yazısına tıklayarak “İhbar edeceğiniz içeriğin yayınlandığı internet adresi” “İhbar edeceğiniz içeriğin detayları” “İçerik ile karşılaştığınız tarih” ve “İhbar edeceğiniz içerikle nerede karşılaştınız?” bölümlerini doldurduktan sonra ulaşmalarını istiyorsanız iletişim bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Doldurulacak alanları doldurduktan sonra gönder butonuna basarak bu işlemi gerçekleştirmiş olursunuz. Sosyal medyada yer alan şikayet işlemini de İhbar Web’in S.S.S bölümünü ziyaret edebilirsiniz. Bu adımlar sayesinde internet üzerinden ihbar işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.