Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnternet Kullanıcılarının En Büyük Sorunu Pharming Nedir?

Pharming asıl web sitesinin

Pharming asıl web sitesinin sahte bir sürümünün kullanıldığı internet kullanıcılarının gerçek web sitesine değil de ikinci web sitesine yönlendirildiği bir tür kimlik bilgilerini ele geçirme yöntemidir. Bu siber dolandırıcılık yöntemi aslına bakılırsa phishing (oltalama veya yemleme) yapmak için kullanılan bir yöntem olarak kabul edilebilmektedir.

Bilgisayar korsanları (hackerlar) günümüzün en çok rastlanan bu e-dolandırıcılık yöntemini kullanmak için ilk önce asıl web sitesinin aslından ayırt edilemeyecek bir sürümünü geliştirir. Orijinal sürümünden hiçbir farkının bulunmaması internet kullanıcılarının web sitesini gönül rahatlığı ile kullanmasını sağladığından bilgisayar korsanları da büyük bir çoğunlukla web sitesinin kaynak kodlarını kopyalar.

Pharming ve Phishing Farkları
Pharming tıpkı phishing (kimlik avı) gibi internet kullanıcılarının kullanıcı adı şifre finansal bilgileri ve diğer önemli kişisel bilgilerini elde etmek için başvurulan bir dolandırıcılık yöntemidir. Bu yöntem kimlik avına göre çok daha karmaşıktır ve meydana gelen mağduriyetin hızla yayılması daha kolaydır. Kısacası bu yöntem kısa süre içerisinde daha fazla kullanıcıyı etkileyebilir ve şirketlere ekonomik bakımından büyük zararlar verebilir. Bilgisayar korsanları elbette ki kurbanları tuzağa düşürmek için mümkün olduğunca teşvik yollarına başvurabilir. Öte yandan bir hacker illaki klasik yöntemleri kullanmak zorunda değildir. Herhangi bir bilgisayar korsanı büyük bir trafiğe sahip web sitesinin yönetimini çeşitli yöntemlerle kısmen veya tamamen ele geçirebilir oturum açma sayfasında internet kullanıcıları ikinci web sitesine yani aslının kopyalandığı sahte web sitesine yönlendirebilir.