Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone 14 ve iPhone 15 İçin Acil SOS Özelliği 2 Yıl Ücretsiz!

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Teknoloji devi Apple iPhone

Teknoloji devi Apple iPhone 14 ve iPhone 15 kullanıcıları için yeni bir duyuru yaptı. iPhone 14 ve 15 kullanıcıları artık uydu aracılığıyla acil durum çağrısı yapabilme imkanını 1 yıl daha ücretsiz olarak sürdürebilecek. Bu özellik normal şartlarda sinyal almanın zor olduğu yerlerde bile acil durum müdahale ekipleriyle iletişim kurma olanağı tanıyor. Apple bu özelliği iki yıl boyunca ücretsiz olarak sunacağını duyurdu.

Apple’ın dünya çapındaki iPhone ürün pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Kaiann Drance bu özelliğin hayat kurtarmada önemli bir rol oynayabileceğini belirtti. Drance “Uydu aracılığıyla acil SOS dünya genelinde hayat kurtarmaya yardımcı oldu. Los Angeles’ta aracı 120 metrelik bir uçuruma düşen bir kişiden İtalya’daki Apenin Dağları’nda kaybolan yürüyüşçülere kadar birçok kurtarma hikayesini duymaya devam ediyoruz. Bu özellik müşterilerin normalde acil durum müdahale ekipleriyle iletişim kuramayacakları durumlarda bağlantı kurmalarına olanak tanıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Apple bu özelliği iPhone 14 veya iPhone 15’e entegre edildiğinde iki yıl süresince ücretsiz olarak sunacağını açıkladı. Ücretsiz erişim süresi sona erdiğinde ise özellik için ne kadar ücret talep edileceği henüz belirlenmedi. Ancak Apple mevcut iPhone 14 kullanıcılarının ek bir yıl daha ücretsiz erişim hakkına sahip olacağını belirtti bu da kullanıcıların bu özellik için birkaç yıl boyunca endişe etmelerine gerek olmayacağı anlamına geliyor.

Apple’ın sunduğu bu özellik rakiplerine kıyasla önemli bir farklılık yaratıyor. Qualcomm’un Android cihazlarda benzer bir özellik sunma girişimi sona erdiğinden Apple şu anda uydu aracılığıyla acil SOS özelliğini sunan tek şirket konumunda bulunuyor.