Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’dan Android’e WhatsApp Taşıma

https://mobil13.com.tr/author/manager
Her yıl Android’den iPhone’a

Her yıl Android’den iPhone’a geçiş yapan milyonlarca insan var. Aynı zamanda iPhone’dan Android’e yapılan değişiklikler için de geçerlidir. Steve Jobs 10 yıl önce devrim niteliğinde bir cep telefonunun ve çığır açan bir internet iletişim cihazının tanıtımı ile halka açıldığından beri iPhone tüm dünyada göz kamaştırıyor.

Ancak iPhone son iPhone 7 ve iPhone 7 plus dahil yıllar içinde değişmemiş gibi görünüyor . Her ne kadar yeni özellikler ortaya çıksa da bunlar müşterilerin ilgisini daha fazla arttırmaya yetmiyor. Bu nedenle birçok kişi artık Android telefonlara yöneliyor. WhatsApp bu günlerde kullandığımız büyük bir mesajlaşma uygulaması olarak el cihazlarımızda vazgeçilmez bir uygulamadır. Bunun Google’da aranan oldukça sıcak sorular olduğuna şaşmamak gerek:

“WhatsApp Verilerini iPhone’dan Android’e Nasıl Aktarırım?”

Cevap birden fazla evet. Aşağıdaki bölümlerde onu kolayca halletmek için iki güvenilir yöntem getirmeme izin verin.

iPhone model akıllı telefonunuzdan Android model bir telefona geçtiyseniz eğer büyük ihtimal sohbet yedeğinizi ve fotoğraflar ile videolarını WhatsApp’tan almak isteyeceksiniz. Her iki platformda da uygulama içinde yedekleme yapılmaktadır. Peki iPhone’dan Android’e WhatsApp yedeği nasıl aktarılır.

iPhone’dan WhatsApp’ı Android’e Taşıma

Bu işlemi uygulamak için üçüncü uygulamalardan yardım alıyoruz.

Bunun için dış kaynaklardan yardıma ihtiyacınız olacak. Whatsapp’ı iPhone’dan Android’e taşımak için üçüncü taraf yazılımlarını nasıl kullanacağınızı gösteriyoruz. iPhone’dan WhatsApp yedeğini alıp Android’e taşımak için izlemeniz gereken yollar;

iPhone’nunuzda yapmanız gerekenler işlemler;

  • İlk önce bilgisayara USB kablo ile bağlanıp iTunes yazılımıyla yedek alınız.
  • iPhone Backup Browser programını indirip çalıştırın.
  • Daha sonra iTunes yedeğinizi iPhone Backup Browser ile açınız.
  • Yedeği açtıktan sonra System dosyasının içerisinde yer Alan WhatsApp mesajlarınızdan oluşan ChatStorage.sqlite dosyasını bilgisayarınıza kaydedin.
  • Sohbet içerisindeki video ve fotoğraf gibi dosyalar için net.whatsapp.WhatsApp klasörünün içine girin ve Library/Media klasörünü de masaüstüne kopyalayın.

Android telefonunuzda yapmanız gerekenler işlemler;

  • Android telefonunuza WhatsApp’ı indirin ve kurun.
  • Telefonunuzu yukarıdaki gibi USB kablo ile bağlayın. Masaüstüne kaydettiğimiz iki dosyayı telefonda herhangi bir yere atın.
  • WazzapMigrator Android uygulamasını APK olarak veya mağazadan indirin.
  • İndirilen uygulamayı çalıştırın ve otomatik bir şekilde telefona atmış olduğunuz ChatStorage.sqlite dosyasını görecek ve başlat tuşuna basın. İşlem artık başlamıştır.

Not: WazzapMigrator uygulaması ile mesajlarınızı ücretsiz olarak aktarabiliyorsunuz. Ancak resimleri veya medyaları aktarmak için 3 dolar verip Pro sürüme yükseltme yapmanız gerekiyor.

Uygulama kullanmak istemiyorum!

Whatsapp mesajlarını iphone telefonunuzda Android telefonunuza aktarmak için Uygulama kullanmak istemiyorsanız aşağıdaki yöntemlere de göz atabilirsiniz.

 

Yöntem 1: WhatsApp Sohbetlerini iPhone’dan Android’e Yedekleme ile Kopyala

Kullanıcıların veri aktarımı gibi taleplerini karşılamak için günümüzde WhatsApp’ı kendi başına bırakan birçok mesajlaşma uygulaması otomatik yedekleme özelliğine sahiptir. Bu nedenle WhatsApp içeriğini yedekleme özelliğine sahip başka bir cep telefonuna taşımak son derece mümkündür.

Adım 1. iPhone’da WhatsApp‘ı açın ve hesabınıza giriş yapın.

Adım 2. “Ayarlar”> “Sohbetler”> “Sohbet Yedekleme” ye gidin.

Adım 3. Mevcut WhatsApp Verilerini yedeklemeye başlamak için “Şimdi Yedekle” düğmesine dokunun.

Adım 4. WhatsApp’ı Android telefonunuza indirin ve yükleyin.

Adım 5. WhatsApp hesabında oturum açın. WhatsApp verileri ilk defa yedekten geri yükleyip geri almayacağınızı soran bir pencere açacaktır.

Adım 6. WhatsApp iCloud’dan geri yüklemeniz istenirse “Geri Yükle” seçeneğini seçin ve bitinceye kadar bekleyin.

Yöntem 2: WhatsApp verilerini WhatsApp Yöneticisi ile Android’e taşıma

WhatsApp Transfer Yedekleme ve Geri Yükleme kullanıcıların WhatsApp verilerini sorunsuz bir şekilde aktarması yedeklemesi veya geri yüklemesi için güvenilir ve profesyonel bir programdır. WhatsApp verilerinizi iPhone’dan iPhone’a veya Android’e aktarmak için iki yöntemi destekler.

Adım 1 WhatsApp Manager‘a bağlanın

Lütfen Win / Mac’inize WhatsApp Transfer Yedekleme ve Geri Yükleme yükleyin. Yazılımı başlatın ve “WhatsApp mesajlarını aktar” seçeneğini seçin.

Şimdi lütfen iPhone’unuzu ve Android’inizi WhatsApp Yöneticisi’ne bağlayın. Ancak Android telefonunuz USB hata ayıklamayı etkinleştirmediyse işlem başarısız olur. Bu nedenle lütfen aşağıdaki talimatları izleyerek USB hata ayıklamasına izin verin.

Adım 2. WhatsApp Verilerini Android’e Aktarmaya Başlayın

Yazılım her iki cihazınızı da tespit ettikten sonra arayüzde gösterilecektir. Şimdi lütfen sağ alt kısımdaki “Transfer” butonuna tıklayın ve WhatsApp konuşmalarını Android’e aktarmaya başlayın. İşlemi bitirmek dakikalar alabilir.

Hedef cihazdaki WhatsApp verilerinin üzerine yazılacağını unutmayın.

Not: WhatsApp Konuşmalarını Düzenli Olarak Yedeklemek Önemli

İPhone verileriniz için düzenli olarak yedekleme yapmanız şiddetle önerilir. WhatsApp oldukça fazla önemli bilgi içeriyor bu yüzden de bunu yedeklemek çok büyük önem taşıyor. WhatsApp yedeklemesi yapmak için otomatik yedekleme özelliği sayesinde WhatsApp’ı gerçekten yedekleyebilirsiniz.

Ancak burada daha iyi bir yol deneyebilirsiniz – WhatsApp Transfer Yedekleme ve Geri Yükleme . Bir tıklamayla WhatsApp’ınızı kolayca yedeklemenizi sağlar. Neden WhatsApp otomatik yedekleme yerine tercih edilir? Nedenler aşağıda listelenmiştir.

1. Bir yedekleme yapmak için tek bir tıklama ile kullanımı kolay.

2. Yedekleme dosyası her zaman önizlenebilir.

3. iPhone’unuzun hiçbir depolama alanına girmeyecektir.

4. Kaynak dosyaları bağlı olmasa bile yedekleme dosyalarını bir iPhone veya Android telefona geri yükleyebilir.

 

Yedeklerinizi aktarabildiniz mi?

Whatsapp yedeklerinizi taşımada sorun mu yaşıyorsunuz bize yorumlarla bildirin