Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstenmeyen SMS Engelleme (İYS!)

Firmaların çeşitli reklamları hakkındaki

Firmaların çeşitli reklamları hakkındaki sms’leri artık tüketiciye izinsiz ve denetimsiz gönderilmeyecek.

Tüm kuruluşlar sahip oldukları dataları İleti Yönetimi Sistemi’ne (İYS) yüklemek ve izinlerini onaylatmak mecburiyetinde. Tüketiciler ise bu konudaki izinlerini güncelleyebilecekler. Tüketicilerin onayı dahilinde sms’lerin gelip gelmeyeceği belli olan ileti yönetim sistemi ile sms engelleme nasıl yapılır?

1. İYS ana sayfasına gidin.
2. Ana sayfanın sağ üstünde bulunan Vatandaş Girişi‘ne basın.
2. Bu adımda isterseniz e-Devlet üzerinden isterseniz de telefon numaranız ya da e-posta adresiniz ile giriş yapabilirsiniz. e-Devlet ile giriş yaptığınızda kişisel profil oluşturup arama SMS ve e-posta izinlerinizi tek ekran üzerinden kontrol edebilirsiniz.
4. Telefon numaranızı girdikten ve SMS ile gelen doğrulama kodunu onayladıktan sonra SMS gönderme ve arama izni bulunanların listesi çıkıyor. Listeden e-posta veya SMS gönderimini iptal etmek istediğiniz şirketin üzerine tıklayın.
5. Tıkladıktan sonra karşınıza şirketin bilgileri bu şirkete hangi tarihte ileti ve arama onayı verdiğinizi gösteren bir bölüm çıkıyor. Bu sayfada hangisini iptal etmek isterseniz onay tikine basıp RET konumuna getirin ve kaydedin.

İşleminiz gerçekleştikten sonra RET bildirimini takip eden 3 iş günü içinde elektronik ileti tarafınıza gelecektir. İşletmelerin kaydolması için son tarih 31 Mayıs 2021 olarak belirtildi.