Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakter eşlem tablosu özel karakterler

Bugün sizlere karakter eşlem

Bugün sizlere karakter eşlem tablosu hakkında bazı detaylardan bahsedeceğiz. Nedir bu karakter eşlem tablosu ve ne işe yarar? İşte bilinmesi gerekenler.

Sizlerden gelen yoğun istek üzerine klavyelerde bulunmayan işaretlerin nasıl yapılacağını eşlem tablosu üzerinden olacağını ifade etmiştik. Klavyemizde ise bazı özel işaretleri CTRL alt fn ve shift gibi tuş yardımlarıyla gerçekleştiriyoruz.  Ancak klavyemizde olmayan bazı işaretleri ise eşlem tablosu üzerinden oluşturacağız.

KARAKTER EŞLEM TABLOSU 

Windows platformunda yer alan bu tablo içerisinde birçok özel işareti görebilirsiniz. Bu özel işaretleri istediğiniz tüm uygulamalarda kullanma konusunda özgürsünüz. Bu tabloyu açtığınız sırada çok daha net bir anlatımı sizler için hazırladım.

KARAKTER EŞLEM TABLOSU AÇMA

Windows platformlarında karakter eşlem tablosunu açmak için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

İsterseniz yerel disk C’ye girin burada Windows yolunu takip edin. Şimdi ise System32 klasörüne girin ve burada charmap.exe dosyasını açın. Ancak bu şekilde girip açmak eziyetli olacağı için Başlat- Donaltılar- Karakter eşlem tablosu olarak ta 3 tık ile açabilirsiniz.

Son olarak ise en basit yol windows +r tuşudur. Bu kısma charmap yazıp entere basmanız yeterli olacaktır. Çalıştıra yazdığımız bu komut bize eşlem tablosunu açıyor.