Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klavye Üzerinden Noktalı Virgül (;) Yapma İşlemi

Bu yazımızda klavye üzerinden

Bu yazımızda klavye üzerinden noktalı virgül işaretini nasıl yapacağınız konusunda yardımcı olacağız. Klavye üzerinde noktalı virgül işaretini yapmanın birçok yolu bulunmaktadır. Noktalı virgül işaretini özneden hemen sonra ögeleri ayırmak için kullanırız. Noktalı virgül işaretini nasıl yapacağınız konusunda bilgi vereceğiz.

Bilgisayar üzerinden noktalı virgül (;) işaretini yapmak oldukça basittir. Klavyede Enter tuşunun altında ya da üstünde yer alan noktalı virgülü göreceksiniz. Kullanmak için Shıft() tuşuna bastığınız zaman noktalı virgülü oluşturmuş olursunuz. Klavyenizin belki bu tuşunda sorun olabilir ve noktalı virgülü gerçekleştiremiyor olabilirsiniz. Noktalı virgül yapmanın bir diğer yolu da ascii kod tablosu olacaktır. Ascii Kod tablosu üzerinden noktalı virgül işaretini yapabilirsiniz.

Ascii kod tablosu bilgisayarın Rom hafızasında saklanmaktadır. ALT tuşunu kullanarak bu tabloyu kullanabilirsiniz. Ascii Kod tablosu üzerinden 059 numarasını tuşladığınız zaman karşınıza noktalı virgül (;) işareti çıkacaktır. ALT tuşuna ve 059 tuşuna aynı anda basılı tuttuğunuz zaman noktalı virgül (;) karşınıza çıkacaktır. İkinci yöntem olarak ascii kod tablosunu tercih edebilirsiniz.

Son olarak karater eşlem tablosu üzerinden de noktalı virgül işaretini gerçekleştirebileceğinizi belirtelim. Karakter eşlem tablosunu açmak oldukça basittir. İlk olarak Başlat alanına gelin daha sonra Windows donatılar ardından karakter eşlem adımlarını takip ederek karakter eşlem tablosuna ulaşabilirsiniz. Kısayol olarak Windows + R tuşuna basıp çalıştır penceresine tıklayıp daha sonra charmap komutunu yazabilirsiniz. Yazı tipini ARİAL olarak ayarladıktan sonra U+003B tuşlarına tıklayarak noktalı virgülü oluşturabilirsiniz.