Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kota Doldurmak Ne Demek?

Teknoloji ilerledikçe internet servis

Teknoloji ilerledikçe internet servis sağlayıcıları daha da artmaya başladı. Tüketicilerin internet kullanımlarında en sık rastlamış oldukları terim ise kotadır. İnternet yavaşladığı zaman kota aşımıdan olduğunu düşünürüz. İnternet kotasını doldurduğumuz zaman bu sorun yaşanmaktadır. İnternet kotasının dolmasının ardından internet hızımızda düşüş yaşarız. Peki sürekli kullandığımız internetin karşımıza kota aşımı olarak çıkması ne demek?

İnternet servis sağlayıcı tarafından kota miktarının aşılması durumundan internet kullanım hızının düşürülmesine kota aşımı adı verilmektedir. Herkesin aklına takılan kısım ise sınırsız internet alıyoruz ve kota aşımı neden oluyor? Bu durum paketlerin limitsiz ibaresi kotanın dolmasına rağmen kullanımı devam etmesidir. Kısacası internet kullanımınıza bir sınırlama getirilmemekte ve internet hızınız düşürülmektedir. Aynı zamanda adil kullanım kotası da vardır. Adil Kullanım Kotası da bu olaylardan sonra çıktı ve yeni sağlanan bir teknolojidir. Adil kullanım kotasının ne olduğunu daha da detaylı inceleyelim.

Kota uygulamalarında büyük tepkilerin oluşmasının ardından internet servisleri tarafından Adil Kullanım Noktası adı altında yeni bir uygulama çıkarıldı. Bu uygulama sayesinde kotanızda düşüş yaşanmaktadır. Yani kota konusunda eşitliği sağlamak için belirlenen sınırın aşılması durumunda internet hızınız yavaşlamaktadır.

İnternet kotası uygulamasında isimden başka hiçbir fark bulunmamaktadır. Belirlenen sınırın aşılması durumunda internet hızı da birlikte düşürülmektedir. Bu uygulamaların tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalar devam etmekte ve 2020 için beklentiler yer almaktadır. Yeni internet teknolojinin 2020 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.