Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mbps Nedir? Ne Anlama Gelir? MB ile Farkları Nedir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Eğer herhangi bir test

Eğer herhangi bir test aracını kullanarak internet hızınızı ölçmek isterseniz karşınıza genellikle Mbps cinsinden hesaplanan bazı değerler çıkar. Tüm bu detayların ne anlama geldiğini merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Mbps Nedir?
Mbps ya da Megabits per Second internet bağlantınızın hızını ölçmenin bir yoludur ve saniyedeki megabit anlamına gelir.
Sıfırdan başlayanlar için kısaca açıklamak gerekirse değerler ne kadar yüksek olursa sahip olduğunuz internet bağlantı hızı da o denli yüksektir. Buna ek olarak bazı durumlarda Kbps ya da Gbps terimleri ile de karşılaşabilirsiniz. Her ikisi de Mbps ile benzer mantıktadırlar.
– Kbps ya da Kilobits per Second saniyedeki kilobit anlamına gelir.
– Gbps ya da Gigabit per Second saniyedeki gigabit anlamına gelir.
Tıpkı KB MB ve GB terimlerinden bahseder gibi burada da benzer şekilde bir sıralama mevcuttur.
– 1.000 Kbps = 1 Mbps
– 1.000 Mbps = 1 Gbps

Burada küçük bir detaydan daha bahsetmemiz gerekiyor. Orada ya da burada dolanırken Mbps ve MBps olarak iki farklı terime denk gelebilirsiniz ancak bunlar farklı şeylerdir. Mbps saniyedeki megabit anlamına gelir ve hızı ölçer. MBps ise saniyedeki megabayt anlamına gelir ve saniyede aktarılan dosya verisi miktarını ölçer. Unutmayın küçük ‘b’ hızı büyük ‘B’ ise aktarılan dosya veri miktarını ifade eder.

Ev İnterneti için Kaç Mbps Hıza İhtiyacınız Var?
Hız: 0 – 4 Mbps
Bu hız aralığında e-posta göndermek internette gezinmek bir şeyler okumak e-kitap gibi metinleri indirmek gibi temel işlevleri yerine getirebilirsiniz. Ancak dahası pek de hoşunuza gitmeyecek yükleme sürelerini beraberinde getirecektir. Bu nedenle bunu pek de tavsiye etmiyoruz.

Hız: 4 – 18 Mbps
Bu hız aralığında düşük çözünürlüklü videoları izlemek indirmek ve müzik dinlemek indirmek gibi daha multimedya odaklı işlevleri yerine getirebilirsiniz. Ayrıca iki ya da üç cihazı aynı anda bağlayacaksanız uygun bir tercih olacaktır. Yine de yüksek çözünürlüklü akışlar için önerilmez.

Hız 25 Mbps ve Üstü
Bu hız aralığında aynı anda birden fazla cihazı aynı ağa bağlayabilir aynı anda birden fazla indirme yapabilir yüksek çözünürlüklü video akışları gerçekleştirebilir ve çevrim içi oyunlar oynayabilirsiniz. Eğer evinizin altyapısı bu hızlara destek sunuyor ise tavsiyemiz 25 Mbps ve üstü bir paket satın almanız yönünde olacaktır.

Mbps’nin Çalışma Mantığı Nedir?
Kullandığınız cihaza belirli bir süre içerisinde ki burada saniye yalnızca belirli miktarda veri ulaşabilir. Bunun altında yatan faktörlerin arasında kullandığınız cihaz bağlı olduğunuz modem ve bulunduğunuz yer gibi pek çok farklı etmen var. Eğer cihazınıza belirli bir süre içerisinde yalnızca belirli miktarda veri ulaşabiliyorsa bu içerik indirmenin ya da yüklemenin az ya da çok zaman alacağı anlamına geliyor.
Sahip olduğunuz bağlantı hızı (Kbps Mbps Gbps) ne kadar yüksek ise veri aktarımı da (Download ve Upload) o kadar hızlı gerçekleşir. Mbps’i arabanın deposuna benzin doldurmak gibi düşünebilirsiniz. Pompanın büyüklüğü deponuzun ne kadar hızlı dolacağını belirler.