Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mobil Veri Açık Ama H İşareti Görünmüyor?

Apple Huawei Samsung ve

Apple Huawei Samsung ve Xiaomi başta olmak üzere hayatımıza onlarca farklı marka ve modelde akıllı telefonlar girdi. İletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte mobil internet kullanımı da oldukça arttı. Bildiğiniz gibi ülkemizde 1 Nisan 2017 itibariyle 4.5G internet kullanıma sunulmuştu. Artık telefonlarımızda internet olmazsa olmaz bir öğe haline geldi. Kotamız bitmesin diye günün belirli saatlerinde internetimizi yani mobil veri ayarlarımızı açıp kapatabiliyoruz. Mobil veri aç kapa işlemleri sırasında bazen telefonumuzun üst menüsünde bulunan H işareti gelmeyebiliyor. Bu sorun her ne kadar ülkemizde yeni modellerinin satışı durdurulmuş olsa da elinde LG telefon bulunanların daha çok karşılaştığı bir sorun. Mobil Veri açık olduğu halde H simgesi neden gelmiyor sorusunun yanıtını sizler için bulmaya çalışacağız.

Mobil Veri açık olmasına rağmen E 3G H H+ 4G ya da 4.5G simgelerinin gelmemesinin sebebi operatörünüzde bulunan sosyal medya internet paketlerinden kaynaklanıyor. Eğer Turkcell Vodafone ya da Türk Telekom’dan sosyal medya internet paketi satın aldıysanız ve kullanıyorsanız bu simgeler telefonunuzda görünmüyor olabilir.

Sosyal Medya internet paketi kullanmadığınız halde Mobil Veri açık ancak E 3G H H+ 4G ya da 4.5G simgeleri telefonunuzun üst barında görünmüyorsa aşağıdaki işlemleri tekrar gözden geçirebilirsiniz.

Mobil Veri Ayarı Nasıl Açılır?

  • Telefonunuzda Ayarlar menüsüne ordan da Genel ve Mobil Veri seçeneğine giriş yapın.
  • Mobil Veri seçeneğini eğer kapalıysa aktif hale getirin.
  • Mobil Veri ayarlarınızda her şey normal görünüyorsa APN ayarlarına göz atın ve operatörünüzün varsayılan ayarlarını seçin. APN menüsüne girmek için telefonunuzdan Ayarlar/Daha Fazla/Mobil Şebekeler/Erişim Noktası Adları adımlarını takip edebilirsiniz.