Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Monitor Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Teknoloji her geçen gün

Teknoloji her geçen gün yenilenmeye devam ediyor. Teknoloji yenilendikçe teknolojik araçların hızına yetişemiyoruz. Dolayısıyla bugün bildiğimiz özellikler yarın bir üst model cihazda değişime uğruyor. Teknolojik ekipmanlardan ele alacağımız konu monitör. Monitör seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ekran Tipine Dikkat Edilmeli
Monitör seçerken dikkat edilmesi gerekenlerin başında panel gelmektedir. Günümüzde iki tip panel bulunuyor. Birincisi TN diğeri IPS. Eğer profesyonel bir kullanıcıysanız IPS panel günlük kullanım için ise TN panel seçmenizi tavsiye ederiz.

Ekran Boyutu Seçimi
Piyasada çok fazla boyutta monitör bulunmaktadır. Bizim sizlere tavsiyemiz eğer çok kapsamlı işler yapıyorsanız 27-32 inç bir monitör tercih etmelisiniz. Ancak günlük kullanım noktasında 24 inç sizin için iyi olacaktır.

Çözünürlük Önemli!
Günümüzde monitörler sıklıkla 1920×1080 çözünürlüğünde Full HD bulunmaktadır. Son dönemlerde 2K ve 4K modeller piyasaya sürülmeye başlandı. Eğer uzun vadeli bir şey istiyorsanız 2K-4K seçimler yapmalısınız.

Yenileme Hızı
Kullanıcılar için büyük önem arz eden bu özellik günümüzde çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Genel olarak piyasada 60 ve 75 Hz monitörler yer alsa da 120 144 165 240 hatta 360 Hz‘ e kadar montörler bulunmaktadır. Eğer günlük kullanım için bakıyorsanız 60 veya 75 Hz monitörler ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Monitörün Tepki Süresi
Ekrandaki piksellerin renk değiştirme hızı olarak bilinen tepkime süresi “milisaniye” cinsinden ölçülür. Eğer oyun için monitör bakıyorsanız 1 ms gibi hızlı bir tepkime süresine sahip olması yeterlidir ancak günlük bilgisayarlarda 2-7 ms tepkime değerlerine sahip monitörler bakmanız daha doğru olacaktır.

Ekran Parlaklığı Ve Kontrast
Göz sağlığınız için monitör bakarken bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Monitör seçerken metrekare başına en az 200 kandela değerinde monitör bakmak hem sağlığınız hem de performans açısından çok daha iyi olacaktır. Size tavsiyemiz monitör almaya karar verdiğinizde en az 1000:1 değerinde kontrast değerine sahip cihaz tercih etmenizdir. Ortalama bir değer için ise size tavsiyemiz 3000:1 değerinde kontrasta sahip monitörlerdir.