Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mouse çift tıklama sorunları 2019

Bugün sizlere mouse kullanılırken

Bugün sizlere mouse kullanılırken çift tıklama sorununda bahsedeceğim. Mousede çift tık tıklama konusu en sık karşımıza çıkan sorunlardan bir tanesi.

Mouse kullanılırken ilk tık dosyayı seçer ikinci tık ise dosyayı açar. Mousede tek tıklama ayarına geçtiğinizde her iki işlemi de tek tıkla yaparsınız. Bunun nedeni virüsler yüzünden veya yüklediğiniz bir program ayarlarınızı değiştirmiş olabilir.Bunlar değilse eğer sorun mouse donanımsal olarak arızalı olabilir.

Peki çift tıklama sorununu nasıl düzeltebiliriz aşağıda anlatacağım adımlara dikkat edelim.

1- Mouse tıklama ayarlarına bakın.

Genellikle windows sisteminde varsayılan işlemler çift tık ile yapılır. Windows sisteminde bu işi tek tıkla yapmak için bir ayarı vardır bu sorunu ortadan kaldırmak için bu tek tık ayarını düzeltmek gerekir.

Bunu düzeltmek için de herhangi bir klasör açın. Üst menüden ”Görünüm” seçeneğinde en sağda ki ”seçenekleri” tıklayın. ”Genel”  kısmında ”Ögeleri Tıklama Seçenekleri”  butonunu göreceksiniz.

Sonrasında bu menüdeki üstteki seçenek olan ” Ögeyi açmak için tek tıklat” eğer bu seçenek seçilmişse bunu değiştirmeniz gerekiyor. Seçilmesi gereken seçenek ”Ögeyi açmak için çift tıklat” seçeneği seçilmeli.Bu ayarı ayarladığınız zaman seçtiğiniz dosyalarınız çift tıklama ile açılacaktır.

2-Farklı bilgisayar ve mouse deneyin

Eğer ayarları da değiştirdiniz ama sorununuz hala çözülmediyse arıza mouse de mi yoksa sistemden mi kaynaklandığını anlamamız lazım. Bunun içinde başka bir mouse ile deneme yapın kendi mousenuz da başka bir bilgisayarda denemeniz gerekiyor. Eğer başka bir mouse bilgisayarınızda çalışıyorsa kendi mouseniz farklı bilgisayarda da çalışmıyorsa sorun mousededir. Eğer sizin mouse farklı bilgisayarda çalışıyorsa yeni mouse sizin bilgisayarınızda çalışmıyorsa sorun bilgisayarda sistemsel sorun var demektir.

Sorun mousede çıktıysa eğer mouseyi sökün özellikle sol tık fonksiyonu takılı kalmış olabilir bu kısmı söküp yerine yerleştirirseniz sorun geçebilir ya da yeni bir mouse almanız gerekebilir.

3-Mouse sürücülerini yeniden yükleyin

Umarım yukarıda anlattığım işlemlerle arızanızı tespit etmiş ve çözmüşsünüz dür. ama sürücüyü yeniden etkinleştirmek daha iyi bir yöntemdir.

Şimdi bunu nasıl yapabileceğimizden bahsedeceğim. Sol alttan Windows simgesi olan başlat düğmesine sağ tıklayın ve aygıt yöneticisini seçin. ” Fare ve diğer aygıt işaretleri” seçeneğini genişletin ve mouse ile sağ tık yapın. Aygıtı kaldırmak için Kaldır ögesini seçin artından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra farenizi kullanmadan yeniden başlatma komutuna gitmeniz gerekecek. Sol alttan Windows tuşuna basın ardından sol simgeler grubunda ‘kapat’ simgesini seçene kadar Tab tuşuna basın yukarı aşağı ok tuşlarını kullanın ve ‘Yeniden başlat ‘ı’ seçin ve enter’a basın.

Bilgisayar yeniden başladığında Windows sürücüyü otomatik olarak yeniden yükleyecektir. Bunlar temel mouselar için geçerlidir yüksek teknoloji ürünü bir mouseniz varsa uygun sürücüye manuel olarak yüklemeniz gerekecektir. Özel yazılımı var ise yazılım ayarlarını kontrol etmeniz gerekecektir.