Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtemel Yazıcı Sorunları ve Çözümleri

Yazıcı sorunları nasıl giderilir

Yazıcı sorunları nasıl giderilir

Yazıcı sorunları her zaman en kötü zamanda görünür. PC’nizden telefonunuzdan veya tabletinizden yazdırıyorsanız yazıcınızı yedeklemenin ve çalıştırmanın birkaç yolu.

Yazıcılar çalıştıkları zaman harikadır ancak çalışmadıklarında son derece sinir bozucu olabilir. Aşağıda engellenen püskürtme uçlarına ve diğer konulara hiç yazdırmamak da dahil olmak üzere en yaygın sorunlardan bazılarının nasıl çözüleceği açıklanmaktadır.

Yazıcılar yıllarca ve binlerce baskıda güvenilir şekilde çalışabilir ancak tamamen arızalanabilir veya çalışmayı durdurabilirler.

Bazen sebep aşırı veya az kullanım kadar basit. Birçok kişi inkjet yazıcılarını yeterince kullanmaz ve bu da kurumuş mürekkebin püskürtme uçlarını tıkamasına neden olabilir. Aşırı kullanım yanlış kullanımdan daha az yaygındır: ataşlar saç bantları ve hatta yiyecekler yazıcıların içine düşebilir ve kağıt sıkışmalarına neden olabilir (ve daha kötüsü).

Yazıcınız bu ipuçlarıyla düzeltilemiyorsa satın alınacak en iyi yazıcıların listesine ve şu anda en iyi yazıcı fırsatlarına göz atın .

Yazıcım yazdırmıyor

Yazıcınızın yazdırmamasının birçok nedeni vardır bu nedenle yazıcıda bir hata mesajı olup olmadığını veya uyarı ışığının olup olmadığını kontrol etmek gibi temel hususlarla başlayın. Tepsilerde kağıt olduğundan mürekkep veya toner kartuşlarının boş olmadığından USB kablosunun takılı olduğundan veya yazıcının Wi-Fi’ye bağlı olduğundan emin olun.

Bir ağ veya kablosuz yazıcı ise bunun yerine bir USB kablosu kullanmayı deneyin. Deneyimlerimize göre bazı Wi-Fi yazıcıları bağlantıları açısından güvenilmez. Bu yüzden yazıcınızı ve bağlı olduğu tüm elektrik hattı ağ adaptörlerini çıkardıktan sonra her şeyi tekrar açmaya değer.

Doğru yazıcıyı seçin!

Bazen yazıcının yazdırmamasının nedeni ‘sanal’ bir yazıcıya sahip bir yazılım yüklediğiniz ve bunun da kendisini varsayılan olarak ayarladığıdır. Yazdır düğmesine bastığınızda fiziksel yazıcınıza gönderilen belge yerine bu sanal yazıcı tarafından bir dosya kaydedilir.

Bunu kontrol etmek için Başlat menüsünden Denetim Masası’nı açın. Sonra Aygıtlar ve Yazıcılar’a gidin kullanmak ve varsayılan olarak ayarlamak için doğru yazıcıya sağ tıklayın. (Oradayken yazıcının durumunun Hazır olarak ayarlandığından da emin olabilirsiniz. Değilse sorunun kaynağı bu olabilir.)

Ardından yazdırdığınız programda doğru yazıcının seçildiğinden emin olun – aşağıdaki resimdeki gibi bir listeden seçim yapabileceğiniz bir seçenek görmelisiniz.

Microsoft sorunları tanımlamanıza yardımcı olabilecek bir yazdırma sorun gidericisine sahiptir. Düzelt düğmesine tıklayın programı indirin ve çalıştırın ardından sihirbazdaki adımları izleyin.

Denetim Masası Aygıtlar ve Yazıcılar da açılabilir yazıcı simgesine sağ tıklayın ve Sorun Giderme’yi seçin. Her zaman yardımcı olmuyor ama denemeye değer.

HP’nin sorunları tanımlamak için bir Baskı ve Tarama Doktoru var ve Canon’un web sitesinde çok sayıda harika video var – yazıcınızın modelini tıklayın ve ardından Sorun giderme videoları bağlantısını tıklayın.

Neden telefonumdan veya tabletimden yazdıramıyorum?

İPad iPhone veya iPod Touch’tan yazdırmak için yazıcının Wi-Fi’ye sahip olması ve ayrıca AirPrint’i desteklemesi gerekir. AirPrint yazıcılarla listesi büyüyor ancak bunu desteklemeyen yazıcılarda özellikle eski model bir sürü hala var.

Yazıcı bağlı bir Mac kullanıyorsanız HandyPrint’i kullanarak bir AirPrint yazıcısına dönüştürebilirsiniz . Printer Pro birçok kablosuz yazıcıya veya PC veya Mac’e bağlı kablolu bir yazıcıya yazdırmalarını sağlayan iOS aygıtları için bir uygulamadır.

Bazı Samsung telefonlar tabletler ve yazıcılar birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır ve baskı kolaydır. Samsung ayrıca iPhone’lar da dahil olmak üzere yazıcılarına yazdırmak için kendi uygulamasına sahiptir.

Herhangi bir Android telefondan veya tabletten PC’ye bağlı herhangi bir yazıcıya yazdırmak için Google Cloud Print’i kullanabilirsiniz .

Cloud Print’i mobil cihazda Google Play mağazasından yükleyin . Ardından PC’nizde Google Chrome’u kullanarak Ayarlar Gelişmiş Ayarlar menüsüne gidin ve Yönet’i tıklayın. Daha sonra PC’ye bağlı yazıcıyı ekleyebilirsiniz. PC ve yazıcının açık olması koşuluyla Android cihazından yazdırabilirsiniz.

Kartuşları değiştirmem gerekir mi?

Yazıcılar mürekkebin aslında bitmeden tükendiğini uyarır. Yalnızca zaman zaman yazdırırsanız kalan mürekkep veya bu gece birkaç ay daha sürer aylar değilse.

Mesaj göründüğü anda yeni kartuşlar sipariş edin ancak yazdırmayı durdurana veya renkler soluncaya kadar takmayın. Lazer yazıcılarla ilgili bir püf azalıyor olan kartuşu çıkarmak ve bir yandan diğer yana yavaşça sallamak. Bu bazen tonerin geri kalanının kullanılmasına izin verir. Diğer durumlarda bir sayaç kullanılır ve belirli sayıda sayfa yazdırıldığında kartuş boş olarak kabul edilir.

HP ayda ödediğiniz birçok yazıcıyla ilgili ilginç bir şemaya sahiptir ve kartuşlar otomatik olarak doğru zamanda gelir.

Renkli mürekkebiniz bitmişse ancak yazdırmaya devam etmeniz gerekiyorsa yazıcınızı yalnızca siyah beyaz yazdırması için ayarlayabilirsiniz. Bu Denetim Masası’ndaki yazıcı özelliklerinde bulacağınız bir ayardır – veya yazdırmak istediğiniz bir uygulama aracılığıyla yazdırırken seçeneği işaretleyin.

Web sayfaları Excel belgeleri ve fotoğrafları neden düzgün yazdırılmıyor?

Web sayfaları herhangi bir boyutta olabilir ve yazıcınızdaki kağıdın genişliği veya yüksekliği ile sınırlı değildir. Genellikle basılmak üzere tasarlanmamışlardır bu yüzden sorun ortaya çıkabilir.

Her zaman Baskı Önizleme seçeneğini seçin böylece ne alacağınızı görebilirsiniz. Örneğin çok sayıda yorum veya reklam varsa tüm sayfalara ihtiyacınız olmayabilir bu nedenle yazdırılacak sayfaları seçmek için yazdırma yaparken örneğin 2-4 arası sayfaları yazdırmak için 2-4 gibi seçenekleri kullanın. web sayfası çok geniş.

Belgenizin veya fotoğrafınızın sayfaya sığmayacak kadar büyük olması durumunda yazıcı ayarlarında sığdırmaya uygun bir daralma seçeneği bulacaksınız. Yazdırılabilir kuponlu olanlar gibi bazı web sayfalarında web sayfasındaki bir baskı düğmesi bulunur. Tarayıcıdaki yazdırma menüsünü değil bunu kullanın.

Office belgeleri

Bir Excel sayfası yazdırmaya çalışıyorsanız Yazdır’ı tıklatmadan önce yalnızca yazdırmanız gereken hücreleri seçtiğinizden emin olun. Daha sonra ‘Seçimi yazdır’ seçimini yapabilir ve bir A4 kağıda tam olarak uyduğundan emin olmak için diğer seçenekleri değiştirebilirsiniz. Kenar boşluklarının boyutunu küçültme ve yataydan dikey yönlendirmeye geçme gibi başka şeyler de yapabilirsiniz.

Benzer şekilde bir Word belgesini veya başkalarını yazdırırken genellikle hangi sayfaları yazdırmak istediğinizi belirleyebilirsiniz böylece hepsini yazdırmanız gerekmez.

Fotoğraflar ve resimler

Yazdırmak istediğiniz fotoğraflar veya görüntüler için Windows Gezgini’nde üzerlerine sağ tıklayıp Yazdır öğesini tıklatmak en iyi yöntemdir. Bu şekilde her bir fotoğrafın ne kadar büyük basılacağını seçeceksiniz.

Bir klasörde birden fazla fotoğraf seçtiyseniz sağ tıklayın ve Yazdır’ı seçin hepsini bir kerede birden fazla kağıda basacak şekilde yazdırabilirsiniz (ve burada da kağıt boyutunu seçebilirsiniz). Tek bir A4 kağıda bir belgenin birden fazla sayfasını yazdırmanıza izin veren Yazdırma özelliklerinde bulacağınız ‘n-up’ seçeneğine benzer.

Yazıcım neden “Hata” veriyor?

Bunun birkaç olası nedeni vardır ancak en yaygın olanı kağıt ile yapmaktır. T o ilk şey kontrol etmek giriş tepsisi boş olup olmadığını ancak aynı zamanda kağıt sıkışmalarını araştırmaya değer. Bir tane bulursanız buruşuk bir kağıt parçasını kağıt kasetinden çıkarmak ve düzelttiğinizi varsaymak yerine neden olduğunu anlamaya çalışın.

Kağıdı tepsiden çıkarın tüm kapakları açın ve içine bakın. Kağıdı görmek için bir meşale ve uzun cımbızları görmeniz gerekebilir özellikle yırtılmış ve içeride bırakılmış çok küçük bir parça varsa.

Yazıcının altına bakın çünkü kağıt besleme mekanizmasını incelemek ve temizlemek için çıkarılabilecek bir erişim paneli olabilir.

Eski kağıt nemi emebilir ve bu da yapışmasını sağlar ve daha sonra bir seferde iki veya daha fazla tabakadan çekilir. Gerekli olana kadar bir çanta içinde saklayın. Check out Canon’un giderme videoları yazıcılar sıkışmış kağıt parçalarını kaldırmak için nasıl çalıştığını görmek için.

Ayrıca daha ince kağıt kullanmayı deneyin: çoğu ev yazıcısı yalnızca en fazla fotoğraf kağıdını kullanır. Genellikle kartlara yazdıramıyorlar çünkü köşelerden beslenemeyecek kadar sert.

Baskı kalitesi neden düşük?

Mürekkep püskürtmeli yazıcı kafalarındaki püskürtme uçları tıkanabilir ve baskılarda yatay çizgiler oluşmasına ve kötü veya yanlış renklere neden olabilir. Baskı kafalarının temizlenmesi sorunu çözebilir. Prosedür yazıcıdan yazıcıya değişir ve yazıcı kontrol panelinde veya bilgisayardaki yazıcı yazılımında bir seçenek olabilir.

Bunu kılavuzda aramanız gerekebilir. Yazıcınızın özelliklerinde (bir uygulamada veya Windows Denetim Masası’nda) bir bakım bölümü bulabilirsiniz.

Tıkladığınızda yazıcı kafalarını temizleyebilir veya hizalayabilirsiniz. Kafa temizleme kitleri Amazon’dan yaklaşık £ 10 karşılığında temin edilebilir ancak bunu yeni bir kartuşun maliyetiyle karşılaştırmanız gerekir – bir temizlik setinin sorunu çözeceği garantisi yoktur.

Kağıt türü baskı kalitesini etkiler ve fotokopi kağıdı sizi hayal kırıklığına uğratmış olabilir.

Çok emici olabilir ve mürekkep püskürtmeli mürekkep leke kağıdı gibi içine ıslar. En iyi baskılar için iyi kalitede kağıt satın alın ve bu özellikle fotoğraf basmak için genellikle yazıcının üreticisinden gelir.

Lazer yazıcılar kağıda daha az bağımlıdır ve her sayfadaki aynı yerde lekeler veya lekeler genellikle yazıcının içinde bir yerde genellikle ‘tamburda’ kir olduğu anlamına gelir.

Görüntüleme tamburunu temizlerken yalnızca izopropil alkol ve yumuşak havsız bir bez kullanarak çok dikkatli olun.