Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NordVPN bağlantı sorunları nasıl giderilir

  NordVPN‘in sunucularından birine

 

NordVPN‘in sunucularından birine bağlanmakta sorun yaşamanızın çeşitli nedenleri olabilir. Bu sorun giderme ipuçları işleri tekrar işe almalıdır.

Çoğunlukla NordVPN Windows uygulamasını veya diğer uygulamalardan herhangi birini kullanırken sorun yaşamamalısınız . Ancak sunuculara bağlanmada sorun yaşıyorsanız hesabınızla uygulama içindeki ayarlarla söz konusu gerçek sunucuyla veya dizüstü ya da PC’nizdeki ağ ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir.

Daha derinlemesine düzeltmelerden herhangi birini denemeden önce sorunun ortadan kaldırılma sürecinin nerede olduğunu keşfetmenin hızlı yolları vardır.

Birkaç farklı sunucuya bağlanmayı deneyin . Hiçbirine bağlanamıyorsanız NordVPN uygulamasını telefonunuz gibi farklı bir cihazda deneyin . Bağlantı bu konuda iyi çalışıyorsa sorun ilk cihazınız veya bilgisayarınız ile ilgilidir.

Hala bağlanamıyorsanız sorun ağınız veya NordVPN hesabınızla ilgili bir sorun olabilir.
Başka bir cihaza erişemiyorsanız bir başka hızlı çözüm hesabınızdan (uygulama içinde) çıkıp tekrar giriş yapmanızdır .

Neşe yok mu? Uygulamayı kaldırın yeniden yükleyin ve tekrar oturum açın. Bu işe yaramazsa bile PC’nizde veya dizüstü bilgisayarınızda antivirüs ve / veya güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakın ve bağlantıyı engelleyip engellemediğine bakın.
Sonunda bunun farklı olup olmadığını görmek için uygulama içinde farklı bir bağlantı yöntemi seçebilirsiniz . Bağlantı seçenekleri kullandığınız cihaza bağlı olarak değişecektir ancak Ayarlar’a girip ‘Gelişmiş ayarları göster’i tıklarsanız’ Protokol ‘başlığını bulmanız gerekir. Seçili olandan farklı bir tane seçin ve tekrar bağlanmayı deneyin.
Bunların hiçbiri işe yaramazsa aşağıdaki önerimizi sırasıyla uygulayın.

Hesap ayarları

NordVPN hesabınıza giriş yapın ve hesap durumunuzun ‘Aktif’ olduğundan ve son ödemenizin başarılı olduğundan emin olun.

Her ikisini de doğrulayabilirseniz bu bir hesap sorunu değildir. Ancak burada bir sorun varsa müşteri desteğine başvurabilir ve çözebilirsiniz. Tekrar abone olmanız gerekiyorsa buraya tıklayın .

Uygulama ayarları

Windows uygulamasını açın ve en üstteki Ayarlar’ı tıklayın. Aşağı kaydırın ve Gelişmiş ayarları göster’i tıklayın.

Tekrar aşağı kaydırın ve Run Diagnostics Tool’u tıklayın. Uygulamayı sıfırla seçeneğine tıklamanız gereken yeni bir pencere açılacaktır.

Bu tüm varsayılan ayarları geri yükler ve NordVPN’in sunucularından birine bağlanmayı tekrar deneyebilirsiniz.

Denetim Masası Ağ ayarları

Bu işe yaramazsa NordVPN ağ bağdaştırıcısını devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmeyi deneyin. Denetim Masası’nı açın ve Windows 10 kullanıyorsanız eski stil budur.

> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir.

Burada TAP NordVPN Windows Bağdaştırıcısı gibi sanal olanlar dahil tüm ağ bağdaştırıcılarının bir listesini göreceksiniz.

Basitçe sağ tıklayın ve Devre Dışı Bırak’ı seçin.

Birkaç saniye sonra tekrar etkinleştirmek için devre dışı bırakılmış adaptöre çift tıklayabilirsiniz. Artık bir sunucuya tekrar bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Komut istemi

Eğer ‘kapat tekrar aç’ numarası işe yaramazsa Windows ağ ayarlarınızı sıfırlamak için birkaç komut çalıştırabilirsiniz.

Başlat menüsünden Çalıştır uygulamasını bulun. Metin kutusuna cmd yazın ve Enter tuşuna basın. Windows 10’da arama kutusuna cmd veya PowerShell yazabilirsiniz. Her ikisi de aynı etkiye sahip olacaktır.

Şimdi sırayla aşağıdaki komutları yazın her birinden sonra Enter tuşuna basın. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenirse komutları girmeye devam edin ve hepsi çalıştırıldıktan sonra yeniden başlatın.

ipconfig / release

ipconfig / flushdns

ipconfig / renew

netsh winsock sıfırlama

netsh arayüzü ipv4 sıfırlama

netsh arayüzü ipv6 sıfırlama

netsh winsock katalogunu sıfırla

netsh int ipv4 reset reset.log

netsh int ipv6 reset reset.log

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve umarım bağlantı sorunlarınız geçmişte kaldı.