Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OLED Ekran Nedir? Bize Faydaları Neler?

Bugün sizlere OLED ekran

Bugün sizlere OLED ekran ve OLED ekranın faydalarını soru cevap şeklinde işleyeceğiz. İşte detaylar…

OLED ekranı günümüzde çok duyulduğu bilinen bir gerçek ama yinede duyduğumuzda kafamız karışmıyor değil; OLED ekran  TV piyasasında bilmemiz gereken önemli terimlerden biridir.

“Organik Işık Yayan Diyot”  kısaltılmışı olan OLED TV’lerde kullanılan panel türünü ayrıştırmak için kullanılıyor. öncekilerden farklı olsa da aslında diğerleri gibi aynı: Resimleri ve videoları gözlerinizin karşısına getirmek.

OLED artık tam olarak hayatımızın içinde. OLED TV’ler daha iyi siyahları ve beyazları sayesinde diğer TV’lere nazaran daha iyi resim ve video kalitesi sunarken daha yüksek tepki hızı ve daha az güç tüketimi sağlıyorlar bizlere.

OLED her geçen gün  yaygınlaşsa da yüksek fiyatı herkesin OLED TV almasına sağlıyor. Yine de fiyatlar her geçen gün daha uygun bir düzene giriyor.

Sorulara Kısa Cevaplar Yapalım!

OLED 4K’dan daha mı iyi? OLED TV’ler keskin bir 4K görüntüsü sunsalar da bir çok  4K TV’nin OLED paneli bulunmuyor. İnsiyatif sizlere ait

OLED TV’lerin ömrü ne kadar? Aslında bu konu hakkında net birşey söylemek mümkün değil  OLED TV’lerin  yıllarca dayanmasını bekleyebilirsiniz ama kullanımınıza bağlıdır. Korea Times 2016’da LG OLED TV’lerin 100.000 saatlik kullanım süresi sunduğunu iddia etmişti (sürekli olarak 11 yıl kullanım).

OLED ve LED Arasındaki Fark Nedir?

isimlerinin birbirine benzediği kesin ancak içerdikleri ve yapabildikleri tamamen farklı. OLED’in açılımı “Organic Light-Emitting Diode” (Organik Işık-Yayan Diyot) ve buradaki “organik” kelimesi panelin içerisinde camın önünde bulunan karbon film tabakasını anlamına gelmekde. OLED paneller kendi ışıklarını yayarken LED ekranlar bir dış ışık kaynağına ihtiyaç duymakta.