Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PC Toplama Rehberi: Sistem Toplarken Nelere Dikkat Etmeli?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Özellikle oyuncular tarafından tercih

Özellikle oyuncular tarafından tercih edilen masaüstü bilgisayarlar genellikle aynı fiyat seviyelerindeki dizüstü bilgisayarlara nazaran daha güçlü performans sunarlar. Eğer hazır bir sistem satın almak yerine kendi sisteminizi hazırlamak istiyorsanız ancak bunun nasıl yapılacağından emin değilseniz bu rehberimizde bilgisayar toplarken nelere dikkat etmeli sorusuna daha yakından göz atacağız.

Hazır bir sistem satın almak yerine kendi sisteminizi oluşturmak genellikle üç farklı avantaja sahiptir:
1- İhtiyaçlarınıza tam olarak uyum sağlayan özel bir makine yaratmış olacaksınız.
2- Gelecekte cihazınızı yükseltmek daha kolay olacak çünkü sisteminize tam anlamı ile hakim olacaksınız.
3- Muhtemelen hazır sistemlerden daha ucuza toplayacaksınız.

PC Toplama Rehberi: Bilgisayar Nasıl Toplanır?
1- İhtiyaçlarınızı Belirleyin
Bir sistem toplamanın ilk adımı ne tür bir makine inşa etmek istediğinize karar vermekten geçer. Çocukların kullanması için ucuz bir bilgisayar mı istiyorsunuz? Oturma odasında medya bilgisayarı olarak kullanabileceğiniz sessiz ve küçük bir kurulum mu lazım? Üst düzey bir oyun bilgisayarı mı arıyorsunuz? Video düzenlemek için çok fazla disk kapasitesine sahip güçlü bir makine mi lazım?
Söylemek gerekiyor ki olasılıklar ve kombinasyonlar neredeyse sonsuzdur. Yine de ihtiyacınızı belirlemek alacağınız kararları kolaylaştırmak adına önemli bir adımdır.

2- Anakart Seçimi
– Giriş Seviye Anakartlar: Bunlar genellikle eski işlemcilere yöneliktir ve uygun fiyatlı bir kurulum oluşturmak için harikadırlar.
– Orta Seviye Anakartlar: Bunlar genellikle uygun fiyatlı bir ev ya da ofis bilgisayarı oluşturmak için iyi bir tercih olacaklardır.
– Üst Seviye Anakartlar: Güçlü bir oyun bilgisayarı ya da video iş istasyonu oluşturacaksanız bu anakartlar size istediklerinizi verirler.
– Extreme Seviye Anakartlar: Bu gruptakiler genellikle yüksek fiyatlar ile gelirler ve bu fiyat artışının arkasında çeşitli özel özellikler yatar. Örneğin birden fazla işlemci soketine fazladan bellek yuvasına ya da özel soğutma özelliklerine sahip olabilirler.

3- İşlemci Seçimi
Anakartı seçtikten sonra diğer her şeyi seçmeye hazır olduğunuzu söyleyebilirim. Anakartınıza uyacak doğru pin konfigürasyonu ile gelen bir işlemci aldığınızdan emin olun. Bütçenize ve amaçlarınıza uygun olacak bir saat hızı seçin.

4- RAM Seçimi
Ayrıca RAM’e ihtiyaç duyacaksınız. Anakart ile uyumlu pin yapılandırmasına sahip bir bellek tercih ettiğinizden emin olun. RAM tercihinizi yaparken söyleyebileceğimiz tek şey var ah evet ne istediğinizi bilin. Gündelik kullanıma uygun bir bilgisayarda 4 GB RAM yeterli olabilirken üst düzey işlemlerde gözünüzü en az 16 GB RAM’e dikmeniz faydalı olacaktır.

5- Güç Kaynağı Seçimi
Eğer bir güç kaynağına ihtiyacınız varsa düşük güçlü makineler için 300W yeterli olacaktır. Ancak daha güçlü bilgisayarlarda daha üst düzey bir güç kaynağı tercih etmelisiniz. Bilgisayarınızda tercih ettiğiniz bileşenlere göre ne kadar güçte bir güç kaynağına ihtiyacınız olduğunu belirleyen bazı çevrim içi araçlar var. Bunlardan faydalanmanız mantıklı olacaktır.

6- Ekran Kartı Seçimi
Anakart üzerindeki yerleşik grafik birimini kullanmıyorsanız bir ekran kartı seçin. Bu ekran kartını seçerken işlemcinizde darboğaz olarak adlandırılan uyumsuzluk sorununu yaşamamak için detaylı bir araştırma yapmanız gerekecektir.

7- Optik Sürücü Seçimi
Eğer uygun bütçeli bir kurulum yapıyorsanız bulabileceğiniz en uygun fiyatlı CD-ROM sürücüsünü satın alabilirsiniz. Eğer CD DVD ya da Blu-Ray ile sıkı bir ilişkiniz varsa bunları kaldırabilecek bir sürücü satın aldığınızdan emin olun.

8- Sabit Disk Seçimi
Anakartın hangi standartı desteklediğine bağlı olarak SATA 3.0 GB / s ya da SATA 6.0 GB / s disklerinden birisini tercih edin. Çoğu sürücü SATA 3.0 GB / s üzerinde çalışabilir. İsterseniz ve eğer bütçeniz izin veriyorsa HDD yerine ya da buna ek olarak bir SSD almak isteyebilirsiniz. SSD’ler daha az yer kaplar daha hızlıdır ve daha sessizdir. Ancak aynı zamanda daha pahalıdırlar.