Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Process explorer nedir? Ne işe yarar?

Merhabalar bugün sizlere process

Merhabalar bugün sizlere process explorer nedir? Bu konudan bahsedeceğiz. Sizlere daha önceden bir kaç bilgi makalemizde process adından bahsetmiş ancak detaylı bir bilgi vermemiştik. Hadi gelin beraber bakalım…

Bugün process Explorer ile ilk defa öğreneceklere güzel bir bilgi aktarımı sağlayacağız. Çoğumuz görev yöneticisinin ne anlama geldiğini elbette biliyoruz. Birçok kez duyduğumuz görev yöneticisini küçük yaşlarda bile oyunları kapatmak için ve cpu kullanımını görmek için kullanmıştık.

Görev yöneticisini normalde kullanıcılar ctrl + shift + delete tuşuna basar ve açılan menüden görev yöneticisine tıklayıp açıyor. Ancak bunun direk kısayolu ctrl + shift + esc dir.

PROCESS EXPLORER NE İŞE YARAR?

Microsoft’un bizlere ücretsiz olarak sunduğu görev yöneticisine ek olarak Dll Exe dosya takibi ve Ram ile ağ hatta disk kullanımlarını gösteren bir paneldir.

PROCESS EXPLORER NEDİR?

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda arka planda çalışan bütün uygulamaların kullanıldığı açık işlemlerin takibinin yapıldığı hem 32 hemde 64 bit için ayrı gelen kurulumsuz bir yazılımdır.

Process Explorer dosyasını indirmek isterseniz eğer “https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/process-explorer” adresi üzerinden indirebilirsiniz.