Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rahatsız Etme Modu Nasıl Aktif Hale Getirilir?

iPhone de rahatsız etme

iPhone de rahatsız etme modu nedir ve nasıl kullanılır? Bugün sizlere bu konudan bahsedeceğim. Evet böyle bir özellik var ama ne işe yarıyor ve nasıl aktif bir hale getiriyoruz bir bakalım.

Rahatsız etme modu gelen çağrıları ya da uyarıları seslerini kısar yani amaç adı üstünde sizi rahatsız edecek şeylerden uzaklaştırmak. Şimdi rahatsız etme modunu nasıl aktif hale getirebiliriz sizlere anlatacağım. iPhone cihazınızda bulunan ayarlar uygulamasına girelim. Ayarlar uygulamasına girdikten sonra aşağı doğru inerek rahatsız etme butonunu göreceksiniz.

Rahatsız etme sayfasının alt kısmında bir sürü seçenekler vardır. Elle rahatsız etme uygulamasını istediğiniz zaman aktif hale getirebilirsiniz. iPhone kilitliyken gelen arama ve uyarı sesleri kapatılacaktır ve telefonunuzun durum çubuğunda bir ay simgesi göreceksiniz. O simge rahatsız etme modunun aktif olduğunu gösterir.

Zamanlanmış seçeneği göreceksiniz bu seçenek rahatsız etme modunun belirli zamanlarda otomatikman açılmasını sağlar. Örneğin 18:00 başlangıç saati 06:00 bitiş saati olarak ayarlayabilirsiniz. Siz ayarlama yaptığınız da iPhone o saatlerde otomatikman rahatsız etme modunu aktifleştirecektir.

Arayabilecekler seçeneğin de ise rahatsız etme modu aktifken hangi kişilerinin aramaları ve hangi grupların sesinin kapatılmayacağını seçebilirsiniz. Mesela telefonunuzda ki hızlı arama ya kayıtlı olan kişilerin siz telefonunuzu rahatsız etme moduna alsanız bile onların size ulaşmasını istiyorsanız hızlı arama seçeneğini seçerek onların size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Yinelenen aramalar seçeneğinde telefonunuz rahatsız etme modundayken sizi 3 dakika içinde aynı kişi 2. kez aradığında aramanın sesi kapatılmayacaktır.

Sessiz seçeneğinde ise rahatsız etme modu aktifken gelen arma ve uyarıların sesinin ne zaman kapatacağını seçebilirsiniz. Eğer her zamanı seçerseniz iPhone kilitli olmasa bile sesleri kapatacaktır. Yalnızca iPhone kilitliyken seçeneğini seçerseniz iPhone açıkken arama ve uyarıların sesini duyabilirsiniz.