Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sabit disk nasıl birleştirilir?

Bir sabit sürücüyü birleştirmek

Bir sabit sürücüyü birleştirmek radikal gelebilir ancak gerçekte PC’nizin hızını sağlıklı bir şekilde artırabilecek basit bir işlemdir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Her bilgisayarın bir sabit disk sürücüsü (HDD) olduğu günlerde birleştirme en iyi durumda tutmanın önemli bir yoluydu.

HDD’lerin yerini cihazların çoğunda çok daha verimli çalışabilen katı hal sürücüleri (SSD’ler) aldı. Aslında bir SSD’yi birleştirmek aslında daha az etkili çalışmasına neden olabilir.

Hala eski sabit diskleri kullanan birçok cihaz otomatik olarak birleştirme yapabilir ancak zaman zaman manuel olarak yapmaya değer.

Şimdi modern SSHD’ler ile birleştirmenin avantajları tartışmalıdır ve SSD’ler durumunda uygunsuzdur. Birleştirmenin ne olduğunu faydalarını ve Windows’un tüm son sürümlerinde nasıl yapılacağını açıklayacağız ( henüz Windows 10’a yükseltme yapmamış olsanız bile !).

Birleştirme nedir?

Temel olarak birleştirme tam olarak göründüğü gibidir: verilerin sabit diskinizde parçalanması gerçeğinin geri alınmasıdır. Zaman içinde dosyalar sürücünüze kaydedilirken kaydedilirken veya silinirken küçük bilgi paketleri hep birlikte değil tüm disk üzerinde rastgele yerlerde biriktirilir.

Geleneksel dönen sabit diskte bu dosyaların bulunması okuma kafası ardışık sektörlerdeki verileri okuyabilmek yerine diskte birden çok konuma hareket etmek zorunda olduğundan daha uzun sürebilir.

Birleştirme dosyaların tek bir yerde bir araya getirilmesi anlamına gelir. İşletim sistemi dosyalar arasındaki boşlukları kaldırdığından veriler etkili bir şekilde sıkıştırılır. Bu PC’nizin veya dizüstü bilgisayarınızın hızını yalnızca çok az miktarda olsa bile artırmalıdır.

Endişelenmeyin açık izniniz olmadan hiçbir dosya silinmeyecektir.

Sabit diskimi birleştirmeli miyim?

Bilgisayarınızda dönen bir sabit sürücü yerine bir SSD yüklüyse cevap açık bir hayır’dır. Hiçbir şekilde yardımcı olmaz ve sürücünüzün ömrünü çok azaltabilir. Windows’un sonraki sürümleri SSD’lerde otomatik olarak optimizasyon rutinlerini çalıştırır (SSD denetleyicilerinin kendileri gibi) böylece sadece yolunu çalıştırmasına izin verebilirsiniz ve iyi olacaksınız.

Mekanik sabit diskleri olan PC’ler için yapmaya değer. Ancak hızda büyük bir artış beklemeyin. Makineniz yavaşladıysa yıldırımını yağlamanın en iyi yolu bir SSD kurmaktır . Performans genellikle gece gündüzdür.

Büyük olasılıkla başlatma süreleri açısından en büyük farkı fark edeceksiniz ancak bilgisayarınızı temizlemek için 5 ücretsiz yolumuzu da deneyebilirsiniz . Ayrıca sabit sürücünüzün öldüğünü gösteren işaretleri kontrol edin .

Windows 7’de bir sabit disk nasıl birleştirilir?

Artık Microsoft tarafından desteklenmediğini düşünerek Windows 7’den yükseltmenizi önemle tavsiye ederiz. Bu işlem işe yarayabilse de zaman geçtikçe işlevsellik ve güvenlik açısından ciddi şekilde tehlikeye gireceksiniz.

Başlat düğmesine tıklayın ardından Tüm Programlar> Donatılar’ı seçin. Şimdi Sistem Araçları> Disk Birleştiricisi’ni seçin.

Muhtemelen yönetici şifrenizi girmeniz istenecektir bunu yapın ve işleme başlamak için ‘Şimdi Parçala’ya basın.

Windows 7’de sabit disk nasıl birleştirilir?

Ve bu kadar. Disk Birleştiricisi’nin tamamlanması biraz zaman hatta saatler sürecek ancak işlem boyunca bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Windows 8’de bir sabit disk nasıl birleştirilir?

Bir sabit sürücüye sahipse Windows 8 PC dizüstü veya tabletiniz zamanlanan görev: Sürücüleri Optimize Et sayesinde varsayılan olarak her hafta kendini birleştirecektir. Bu nedenle herhangi bir ayarı değiştirmedikçe birleştirmeniz gerekmez.

Emin değilseniz ayarlardaki ‘Sürücülerinizi birleştirin ve optimize edin’ seçeneğine gidin (aramanızı öneririz). Burada mevcut durumu kontrol edebilir ve manuel birleştirme yapabilirsiniz.

PC’nizdeki veya dizüstü bilgisayarınızdaki sabit sürücülerin listesini ortam türlerini en son ne zaman birleştirildiklerini ve ne kadar parçalanmış olduklarını içeren bir iletişim kutusu göreceksiniz. Gerçekten sürücü sadece yüzde 10’dan fazla parçalanmışsa birleştirmeniz gerekir.

Geçerli durumda bir rakam göremiyorsanız belirli bir sürücünün optimize edilmesi gerekip gerekmediğini öğrenmek için onu vurgulayın ve Analiz’e basın. Ardından seçiminizi onaylayın. Bu Geçerli durum sütununu güncelleyecektir.

Birleştirme işlemi birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir ancak bu arada bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Windows 10’da bir sabit disk nasıl birleştirilir?

Windows 10’daki işlem Windows 8’in işlemine oldukça benzer. Yapmanız gereken ilk şey Başlat Menüsü’ne tıklayın ve birleştirme arayın. Sürücüleri birleştir ve Optimize et adlı bir seçenek görmelisiniz. Buna tıklayın.

Windows size mevcut sürücülerinizin bir listesini gösterir. SSD’lerin en son optimize edilmelerinden bu yana geçen gün sayısı geleneksel sabit sürücüler ise parçalanma miktarını yüzde olarak görüntüler. Bunu göstermiyorsa tek yapmanız gereken sürücüyü seçmek ve Analiz Et düğmesine tıklamaktır.

Sabit sürücü Windows 10 8 7 nasıl birleştirilir?

Zor bir kural yüzde 10’un üzerinde parçalanmış sürücülerin optimize edilmesi gerektiğidir. Bunu yapmak için sürücüyü seçmeniz ve Optimize et’i tıklamanız yeterlidir. Umarım tamamlandığında bilgisayarınız tekrar sorunsuz çalışır.

Değilse makaleyi Windows’u nasıl hızlandıracağınızla ilgili diğer önerileri denemenizi öneririz .

Bu ipuçlarından hiçbiri işe yaramazsa yeni bir dizüstü bilgisayara veya PC’ye yatırım yapma zamanı gelmiş olabilir .