Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sabit Disk’e Şifre Koyma İşlemi

https://mobil13.com.tr/author/manager
Kullanmakta olduğumuz ya da

Kullanmakta olduğumuz ya da eski diskler bir başkasına ulaştığı zaman bilgi güvenliği ve veri güvenliği sağlamamız için şifre koymamız gerekir. Bugün sizlere sabit disk’te şifreleme işlemi nasıl yapılır bundan bahsedeceğim.

Şuan kullanmakta olduğunuz disk’e eski disk’deki bilgilerinizi aktardınız ama siz bu bilgileri silseniz bile geri getirmek mümkün. Bu yüzden diski şifrelemek çok önemlidir. Sabit disk şifreleme işlemi nasıl yapılır bir göz atalım.

Sabit disk şifreleme işlemi nasıl yapılır ?

BitLocker bu şifreleme için en iyi çözümdür. BitLocker kullanarak işletim sistemlerinizde tam disk koruması sağlayabilir ve verilerinizi koruma altına alabilirsiniz. Sabit disk tümünü şifrele işlemi ile o disk başka bir bilgisayarda açılmayacak ve tüm bilgileriniz koruma altında olacaktır.

Bitlocker ile şifreleme yaparken şuna dikkat etmeniz gerekiyor. İşletim sisteminizin desteklemesi gerekir yani Windows 7 Windows 8 Windows 10 paketleri dışında üst sürümlerde kullanılabilir.

Üçüncü parti yazılımı olan TrueCrypt programını kullanarak da disk şifreleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz bir yazılımdır bu yazılım sayesinde sabit disk flash bellek gibi buna benzer depolama alanlarının hepsini veya bir kısmını şifreleme yöntemiyle koruma altında tutabilirsiniz.