Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Safari’de Koyu Mod Nasıl Etkinleştirilir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
İPhone veya Mac bilgisayarınızda

İPhone veya Mac bilgisayarınızda web’deki makaleleri okumak için çok zaman harcıyorsanız birkaç saat ekranın önünde oturduktan sonra gözlerinizin incinmesi ihtimali vardır. Parlak ışık ve küçük yazı tipi göz yorgunluğuna baş ağrısına ve odakta azalmaya neden olur.
Windows kullanıcıları uzun süredir Karanlık Mod’a sahipler ve şimdi nihayet iOS cihazlarda Safari kullanıcıları için kullanılabilir. Safari tarayıcınız için bir uzantı edinebilir ve bütün gece boyunca makaleleri okuyabilirsiniz.

Safari’nin Doğal Karanlık Modu İşlevi
Karanlık mod özelliği okurken gözlerinizin yorulmasını azaltmaya yardımcı olmak içindir. Safari içindeki ‘Reader View’ özelliğini kullanarak kullanıcılar bu özelliği kullanarak yalnızca reklamları ortadan kaldırmakla kalmaz aynı zamanda ekranlarını karanlık moda da değiştirebilirler. Bunun için;
• Safari’yi açın ve ilgilendiğiniz web sitesini ziyaret edin.
• Okuyucu sekmesine ve ardından ‘aA’ya dokunun. Koyu görünümü seçin.

Safari için Gece Gözü
Bu uygulamayı indirmek ücretsiz olmasına rağmen onu kullanmak size 39.99 $ / yıl’a mal olacak. Ücretsiz seçenek olan ‘NightEye Lite’ ücretsiz olarak kullanılabilir ancak sizi yalnızca birkaç sayfayı etkinleştirmek isteyen biri için mükemmel olan beş web sitesiyle sınırlandıracaktır.

Safari için Gece Işığı
Safari için mevcut olan diğer bir harika seçenek Nightlight tarayıcı uzantısıdır . Uzantı ücretsizdir ve macOS 10.13 veya üzerini kullananlar için kullanılabilir. İsteğe bağlı zamanlayıcı ayarlarıyla Safari’de karanlık modun keyfini açıp kapatmanıza gerek kalmadan çıkarabilirsiniz.

Bazı uygulamalarda karanlık mod seçeneği olmayabilir. Bunun için yukarıda bahsettiğimiz gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanmak gerekebilir. Ancak bu yüklediğiniz uygulamalarda belli bir yer kaplıyor. Uygulamaları indirirken depolama özelliğini öz önünde bulundurmayı unutmayın.