Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung A20’Nizdeki Arka Pil Kapağı Nasıl Açılır

Telefonunuz maviden kaç kez

Telefonunuz maviden kaç kez donmuş? Bu özellikle hoş olamaz özellikle de sevdiğiniz oyunda ezilme veya rekor kırma ile sohbet ediyorsanız.

Bazen ekran komutlarınızdan hiçbirine yanıt vermiyor. Yan düğmeleri bile deniyorsunuz ancak hiçbir şey çalışmıyor gibi görünüyor. Yeniden başlatmaya zorlamak için pili çıkarmanız gerekir.

Peki arka pil kapağını nasıl açacağınızı bilmiyorsanız ne yaparsınız? Samsung A20’niz varsa bu makale bu gizemi çözmenize yardımcı olabilir.

ARKA PİL KAPAĞINI AÇMA VE PİLİ ÇIKARMA

Yıllar önce bir mobil cihazın arka kapağını açmak ve pili çıkarmak çok daha kolaydı. Saniyeler içinde yapabilirsiniz çünkü birçok arka kapak geçmeli tipti. Ancak bugün bunu yapmak için ek araçlara ihtiyacınız var.

Günümüzde çoğu cep telefonu modelinde geçmeli arka kapaklar yoktur. Daha yeni Samsung modellerinde ve Galaxy A20’nin yanı sıra arka kapak telefona sıkıca yapıştırılmış durumda. Bu nedenle ne yaptığınızı bilmediğiniz sürece kendi başınıza kaldırmamalısınız.

Samsung A20’de Pil Kapağı Nasıl Açılır?

 

Yapıştırıcıyı saç kurutma makinesi ile eritmeniz ve ardından arka kapağı örneğin bir gitar seçimiyle çıkarmanız gerekir. Bir şeyler ters giderse işlem sırasında telefona zarar verebilirsiniz.

Elinizde bir saç kurutma makineniz yoksa arka kapağı alkol veya aseton kullanarak çıkarabilirsiniz. İzopropil alkol ve aseton tutkalı çözer bu nedenle kapağın çıkarılmasına yardımcı olurlar. Bu adımları takip et:

Kapağın cihaza tutturulduğu yere birkaç damla izopropil alkol veya aseton uygulayın. Alternatif olarak yapıştırıcıyı ısıtmak için bir saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz.
Tutkalın çözünmesini bekleyin.
Bir gitar seçimi veya kapak ile telefon arasına sığabilecek benzer bir ince nesne alın ve kapağın bir tarafı telefondan ayrılana kadar hafifçe kaydırın.
Bunu telefonunuzun bitişik bir tarafı için tekrarlayın ve iki tarafı çıkardığınızda arka kapağı elinizle yavaşça çıkarabilirsiniz.
Bu adımların saç kurutma makinesi yöntemi için de geçerli olduğunu belirtmek gerekir. Yine bunu kendiniz yapmaktan kaçınmanızı öneririz.

Şimdi diğer faydalı ipuçlarına geçelim.

SAMSUNG A20’DE YUMUŞAK SIFIRLAMA NASIL YAPILIR?

Telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekirse yazılımdan sıfırlama çok daha güvenli bir seçenektir. A20’nizde nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Güç düğmesini Ses kısma düğmesiyle birlikte 45 saniyeye kadar basılı tutun.
Cep telefonunuz yeniden başlatılacak bu yüzden işlem tamamlanana kadar bekleyin.
Samsung A20’deki Arka Pil Kapağını açın.

ARKA KAPAĞI AÇMADAN SIM NASIL ÇIKARILIR?

Daha eski telefonlarda SIM kartı takmak veya çıkarmak için genellikle arka kapağı ve hatta pili çıkarmanız gerekir. Günümüzde SIM kartın tepsisi vardır ve yerine koymak veya çıkarmak kolaydır.

SIM kartı çıkarmak veya Samsun Galaxy A20’nize takmak için aşağıdakileri yapın:

Başlamadan önce cihazı kapatın. SIM karta veya telefona zarar verebileceğiniz için bu adımı atlamayın.
SIM kart tepsisini çıkarmak için telefonunuzla birlikte verilen pim aracını kullanın. Sabitleme aracınız yoksa ataç yapılır. Aleti tepsideki küçük deliğe yerleştirin. Ekran yukarı bakarken telefonunuzun sol tarafındadır.
SIM kartı tepsiye takın veya çıkarın.
Tepsiyi yerine yerleştirin ve kilitlemek için düğmesine basın.
SIM’i doğru yerleştirdiğinizden emin olmak için telefonunuzu açın.

TELEFONUMDA BELLEK KARTI VAR MI?

Samsung Galaxy’nin dahili depolama alanı (32GB) muhtemelen telefonunuzda tutmak isteyebileceğiniz her şey için yeterince büyük. Yine de kapasitesini artırmak için bir bellek kartı ekleyebilirsiniz. En fazla 512 GB bellek kartı ekleyebilirsiniz. Mikro SD kartı satın almadan önce telefonunuzla uyumlu olduğundan emin olun.

Bellek kartını SIM kartla aynı şekilde takar veya çıkarırsınız. Aynı tepside SIM’in hemen yanında. Bellek kartını tepsiye yerleştirdiğinizde altın renkli temas noktaları aşağıya bakmalıdır.

Kırık dokunmatik ekranı kendi başınıza değiştirebileceğiniz gibi muhtemelen arka kapakla da yapabilirsiniz. Ancak bu özellikle yeterli araçlara veya becerilere sahip değilseniz en iyi fikir olmayabilir. Telefonunuza zarar verebilir ve başlangıçta sahip olduğunuzdan daha fazla ödeme yapabilirsiniz.

Profesyonelin bunu sizin için halletmesine izin vermek en iyi seçenek olabilir. Telefonunuzun arka kapağından memnun değilseniz her zaman bir kasa satın alabilir ve telefonunuzun ilginç görünmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç Samsung A20’nizdeki arka pil kapağını açmaya çalıştınız mı? Nasıl gitti? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.