Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung Galaxy S10 4K Video Oynatabilir Mi?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Samsung S10 satın almayı

Samsung S10 satın almayı düşünüyorsanız 4K videoları görüntülemeyi destekleyip desteklemediğini merak ediyor olabilirsiniz. Ne yazık ki telefon çoğu içerik için bu seçeneği sunmasa da yine de 4K videolar kaydedebilirsiniz. Bu yazıda bu kayıt seçeneğini nasıl etkinleştireceğinizi göstereceğiz.

Samsung S10’un çözünürlüğü 3040 × 1440 olduğu için aslında 3K cep telefonu. Yani 4K içerik Samsung S10’unuzda tam çözünürlükte oynatılmayacak. Bunu YouTube’u ziyaret ederek istediğiniz videoyu seçerek ve ardından üç noktaya dokunarak test edebilirsiniz. Bu video 4K olarak mevcutsa çözünürlüğü değiştirebilirsiniz ancak durum her zaman böyle değildir.

Samsung S10’da 4K UHD Videoları Çekme

Kamera uygulamasını açın ve dişli çark simgesini arayın. Üzerine dokunun.
Ön ve arka kamera arasında seçim yapın. Bir S10 + cihazınız varsa her ikisinin de 4K seçeneği olacaktır.

Genellikle 16: 9 varsayılan en boy oranıdır. Çözünürlük üzerine dokunun.
Altında üç farklı seçenek göreceksiniz. 4K videolar almak için UHD (Ultra Yüksek Çözünürlük) seçeneğine tıklamalısınız.

4K Video Kaydının Faydaları

Artık videoları nasıl 4K olarak kaydedeceğinizi öğrendiğinize göre gelin biraz da faydalarına göz atalım. Her şeyden önce 4K size daha yaratıcı seçenekler sunar. 4k videolar önemli ölçüde daha iyi ayrıntılara sahiptir. Görüntüler net ve renkler çok daha canlı. Spor doğa ve hayvan videoları en yüksek çözünürlükte çekildiğinde çok daha iyi görünür.

4K Video Kaydının Faydaları

4K’da video kaydetmenin sayısız avantajı olsa da birkaç dezavantajı da var. Esas olarak 4k videolar önemli ölçüde daha fazla depolama alanı kaplar. Bu cep telefonunuzun hafızası veya SD kartıyla sınırlanabileceğiniz anlamına gelir.
Ancak videonuzu geliştirmek istersiniz ayarlarınızdan video geliştirici seçeneklere tıklayarak özelliklere göz atabilirsiniz.