Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siri Komutlarıyla iPhone’da Evernote Kaydı Nasıl Yapılır?

Gelişen endüstriyel sektörler kullanıcılarının

Gelişen endüstriyel sektörler kullanıcılarının beğenisini toplamaya çalışan ve en çok tercih edilen amacıyla varlığını sürdüren firmaların rekabetine sahne oluyor. Elbette bahsettiğimiz niteliklere sahiplik hiç kolay değil. Kaldı ki insanlar majör değişikliklere çok sıcak yaklaşmadı gerçeğini de göz önünde tutarsak önemli adımlar atılmadığı zaman girişimler de başarısızlıkla sonuçlanabiliyor. Kısacası konuyu teknolojiye getirirsek eğer kullanıcı ve alan analizi yapılmamış projeyi konuşuyorsak başarıyı etkilen fazlaca faktör bulunuyor. Lokomotif haline gelmiş devler pazar paylarını her geçen gün arttırırken eskiye nazaran alternatifler de azalıyor. Bunun kişilere yanmasıması belirli bir ücret karşılığında güncel modern hizmetlerden faydalanıyor. Lakin tekelleşme gibi uzun vadede ekonomik boyuttaki riskler de gündeme geliyor. Mobil teknoloji hususunda birkaç rakibi dışında zirveye oturmuş ve önümüzdeki seneler için de çoktan koltuğunu garantiye almış Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple yeni ürünlerini her seneye piyasaya sunuyor. Söylediklerimizin ışığında böylesine büyük firmalar dahi atılımlarıyla sürekli ileri gitmenin peşindeler. Aksi tatirde yenilikler güncellemeler gelmediğinde kullanıcılar periyotlarla farklı seçenekelre yönelebilir ki bu da sonları olur. Örneğin en ufak not alma işlemine dair bile çokça opsiyonlarla karşımızdalar. Klasik not uygulamalarından öte asistan Siri’ye sesli komutlar verilerek yazma işlemine gerek duymadan Evernote üzerinden notlar girebilir hatırlatıcı hazırlayabilirsiniz. Peki tüm bu işlemler nasıl gerçekleşiyor? Ufak işlem adımlarıyla senkronizasyonu sağlayıp zaman kaybetmeksizin pek çok hizmetten faydalanabileceksiniz.

iOS işletim sistemini bizzat kendileri hazırlayıp yine kendi cihazlarına entegre ederek raflara yollayan geliştiriciler sadece bununla sınırla kalmıyor. Yoğun kodlama ve mantık gerektiren üst düzey uygulamaların yöntemlerin yanı sıra basit gibi görünen ancak günlük yaşantımızda işlerimizi kolaylaştıran pratiklere de yönelmiş durumda. Halihazırda belirli görev listeleri oluşturarak işlerimizi sırasıyla yerine getiriyoruz ve böylece profesyonel dünyada eksik bıramıyoruz. Keza hatırlatıcılar sayesinde toplantılarımızı kaçırmıyor özel günlerimiz için notlar alıyoruz. Hepsini farklı uygulamalarda yapma noktasındakiler ise böylesine küçük hareketler için dahi ekstra efor sarf ediyorlar. Yazılımcılar önüne geçebilmek adına Evernote yazılımını geliştirip ücretsiz biçimde indirilmek üzere App Store’a yerleştirmiş. Böylece herkes hiç sıkıntı yaşamadan sözünü ettiğimiz fonksiyonları tek adresten gerçekleştirecek. iPhone ve Apple markalı ürün kullananlara hizmet daha da bir fiyakalı. Zira sesli komutlarla çalıştırabildiğiniz sanal asistan Siri’ye emirler komutlar vererek de Evernote uygulamasını çalıştırıp notlar hatırlatıcılar girebilmektesiniz.

evernote

iPhone’da Siri ile Evernote Kaydı Yapmak

Öncelikle aşağıda verdiğimiz bağlantı üzerinden Evernote yazılımını indiriniz. Herhangi bir ücret talep etmediğinden herkes kullanabilmekte. Sonrasında ise Siri ve uygulama arasında senkronizasyonu sağlayacağız.

[appbox appstore id281796108]

Kolay şekilde halledebileceğiniz kurulumun tamamlanmasının ardından ayarlara girip Siri başlığı altında Evernote’a izin verin. Akabinde Home’a basarak Siri’yi çağırın ve Evernote’dan not oluşturmasını talep edin. Bu şekilde çalışıp çalışmadığını test edebileceğiniz yöntemle neler yapabileceğinizi ise aşağıda sıraladık.

  • Yeni notlar almak.
  • Mevcut notlara yeni verilere eklemek.
  • Görev listeli biçimde not yazmak.
  • Listelere yeni madde ekleme.
  • Evernote içerisinde arama.
  • Hatırlatıcı girme.